Apple, tanınmış Amerikan fitness markası Peloton’u satın alarak dijital abonelik hizmetini genişletmek istiyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde tanınmış bir egzersiz ekipmanı ve medya şirketi olan Peloton, son zamanlarda ciddi mali zorluklarla karşı karşıya kaldı. Satış ve pazarlama personelinin %41’ini işten çıkarmayı bile düşünen şirketin Apple ile masaya oturduğu konuşulmuştu.

Tanınmış bir fitness şirketi de çalışanlarını Bike, Bike+ ve Tread gibi ürünlerin 6 hafta ile 6 ay arasında üretilmeyeceği konusunda bilgilendirdi. Peloton’un ekonomik kaybının en büyük nedeni, Apple’ın kullanıcılara Apple Fitness+ adlı bir dijital egzersiz paketini çok daha düşük bir fiyata sunmuş olmasıdır.
Peloton, bir çocuk koşu bandında öldükten ve bir TV şovu karakterinin bisiklet sürerken kalp krizi geçirmesinden sonra da birçok yasal sorunla karşı karşıya kaldı. Şirketin imajı ciddi şekilde zarar gördü, ancak Apple’ın bir şansı vardı.

Dünya standartlarında eğitmenler tarafından özellikle egzersiz kategorisinde hem kayıt hem de canlı dersler sunan Peloton, Amerika Birleşik Devletleri’nde alanında birkaç markadan biri olarak tanıtıldı. Ancak şirketin yaşadığı maddi sıkıntıların ardından ünlü şirketin Apple ile anlaşmaya vardığı söyleniyor.

Peloton’un sıkıntısı Apple için bir fırsat olabilir

Özellikle pandemiden sonra günümüzde çok daha fazla kişi egzersiz programlarını evlere taşıdı. Evlerinden çeşitli dijital programlarla sporlarına devam eden kişiler, bu tarz fitness uygulamalarına büyük rağbet gösteriyor. Egzersiz uygulamalarının pandemi dönemiyle büyük bir yükseliş yakalamasının yanında Peloton şirketi ise tam aksine çöküş dönemine girdi. Peloton, son aylarda yüzde 85 civarında değer kaybederken, Apple ise krizi fırsata çevirmek için çalışmalara başladı.

Apple’dan yeni abonelik sistemi Apple One

Apple için oldukça mantıklı ve stratejik bir adım olacak olan satın alım işlemi, kullanıcılar tarafında ise pek hoş karşılanmıyor. Apple’ın Peloton’u satın alması, markanın başına gelecek birçok değişikliğin kapısını aralıyor. Şirket, Apple Watch’ta ve eğitim abonelik hizmeti Fitness +’da zaten milyonlarca kez kullanıldı. Popüler markaları entegre etmenin yanı sıra Apple, abonelik hizmetlerine canlı dersler sunmak için daha deneyimli eğitmenler işe alacak.

Üstelik Apple söz konusu olduğunda kimileri Peloton’un ortadan kalkacağına inanırken, kimileri Beats gibi dimdik ayakta durabilirse kendi şartlarında ayakta kalabileceklerine inanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir