Bu akşam saatlerinde Apple Türkiye sitesindeki tüm iPhone 11 satışları durduruldu. Farklı seçenekler işaretlense de sepete eklenemeyen cihazların ülkemizde doların artması ile fiyat güncelleme alması, büyük ihtimal olarak görülüyor. 

Bilindiği üzere bugün dolar yaklaşık olarak 2 TL kadar arttı. Şu an için güncel dolar kuru 12,76 olarak belirtilirken, doların artması her teknolojik ürün gibi iPhone akıllı cihazların fiyatlarının da artması gündem de yer alan bilgiler arasındadır. iPhone akıllı cihazların fiyatlarının artırılması beklenirken Apple’ın sitesinde konuyla ilgili olabilecek bir değişiklik yaşandı. Apple’ın resmi sitesi üzerinden satışa  sunulan iPhone 11’ın satışları bugün akşam saatlerinde birden durdu. Apple cephesinde buna benzer adımlar genellikle ürünlerin fiyatlarında değişiklik olacağı zaman gerçekleşiyor. Fakat bu durumun modele özgü bir karar mı yoksa fiyat güncellemesinden dolayı mı kesin olarak bilinmiyor. 

Apple.com’daki iPhone 11 satışları durduruldu

1 17

Şu an için Apple’ın sitesindeki iPhone 11 ilanına girildiği istediğiniz renk ve kapasite seçeneğini seçerseniz seçin, cihazı sepetinize eklemenize izin vermiyor. Bugün Apple’ın düşen TL değeriyle beraber dolar bazında ABD’den bile daha ucuza satıldığında söz edilmişti. Cihazların fiyatları şu an için güncellenmedi ve bu durum iPhone akıllı cihazlar için bu şekilde. Fakat yaşanan bir gelişme, eğer söz konusu modelin satışının durdurulması gibi bir durum yoksa fiyat güncellemesi ile ilgili olabilir. Bunun yanı sıra diğer modeller içinde benzer bir durum olursa kısa bir süre içerisinde yaşanan sorun ortadan kalkar. Şu an için başlangıç fiyatı 7 bin 999 TL olarak gözüken iPhone 11’ler için de durum bu şekildedir. Söz konusu bu telefonlarda ve diğer tüm teknolojik cihazlarda ne derecede fiyat artışı yapılacağı ise dolar kurunun iniş çıkışları durduğunda belli olacak bir durumdur. 

Elde edilen son güncel bilgilere göre Apple sitesindeki tüm iPhone akıllı cihazların satışları durduruldu. Site içerisinde herhangi bir iPhone modeli seçildikten sonra alışverişi tamamla kısmına geçiş yapılmıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha verimli bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir