Apple’ın yeni iPad Pro modellerinden sızıntılar devam ediyor. OLED ekranlı yeni iPad Pro’ların boyutları sızdırıldı.

Apple, önümüzdeki dönemlerde yeni iPad Pro modellerini tanıtacak. Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı yeni modellerde ekran boyutlarına yönelik önemli bir sızıntı yapıldı. Sızıntı sayesinde yeni modellerin ne kadar büyük olacağı da ortaya çıktı.

İşte Yeni iPad Pro Ölçüleri

iPad Pro modelleri için yapılan sızıntılarda modellerin  11 inç ile 12.9 inç arasında olacağı görüldü. Bu bakımdan ekran ölçülerinde bir değişiklik yapılmayacak. Versiyonlara göre iPad Pro ölçüleri ise şöyle;

  • 11 inç iPad Pro (Mevcut): 247,6 mm x 178,5 mm x 5,9 mm
  • 11 inç iPad Pro (Yeni): 249,7 mm x 177,5 mm x 5,1 mm
  • 12,9 inç iPad Pro (Mevcut): 280,6 mm x 214,9 mm x 6,4 mm
  • 12,9 inç  iPad Pro (Yeni): 281,5 mm x 215,5 mm x 5,0 mm

Yeni iPad Pro modellerinde önceki nesle göre daha ine bir yapının olacağı net olarak görülüyor. Yapılan değerlendirmelerde ise bunun en temel sebebi OLED paneller. OLED panellerin ince olması sayesinde yeni modellerinde ince yapıyı kullanıma sunacak Apple hem daha hafif hem de daha ince yeni modelleriyle pazarda yer alacak.

Apple’ın OLED'li iPad Pro Modellerinin Boyutları Sızdırıldı
Apple’ın OLED’li iPad Pro Modellerinin Boyutları Sızdırıldı

iPad Air Boyutu Nasıl Olacak?

Sızıntılarda iPad Air modeliyle ilgili de detaylara yer verildi. Bugüne kadar çok fazla bilginin gelmediği Air modeli 280,6 mm x 214,9 mm x 6,0 mm ölçüleriyle gelecek. Bugüne kadar Air modelinde böyle yüksek boyutlar tercih edilmiyordu. Ancak yenilenen versiyonla birlikte bu alanda büyük bir değişme gidilmiş durumda. Ancak Air modelinde OLED teknolojisine geçiş yapılmıyor. Bu nedenle LCD ekranlı olacak yeni Air modelleri, iPad Pro’larla tanıtılacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir