Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, gelecek yıllarda OLED ekranlı iPad modelleriyle karşımıza çıkabilir. Bu modeller hakkında iki odak noktadan söz ediliyor.

Apple, iPad tarafında OLED ekran kullanmayı şu ana kadar tercih etmedi. Firma halihazırda bulunan OLED panelleri nedense iPad’ler için yeterince güvenilir ve sağlam bulmuyor. Fakat bunu değiştirmek için hızla çalışmalarına devam ediyor. Bu konuda Güney Kore merkezli Samsung Display ve LG Display firmalarıyla çalışmalarına devam eden Apple söylendiği üzere OLED iPad modellerini oldukça hafif bir şekilde tasarlamak istiyor. Bunun arkasında ise spesifik olarak paneller üzerinde çalışarak özel bir üretim tekniği bulunuyor.

Söz konusu bu tabletler için kullanım ömrü uzatılacak bir özel ekran üstü katman da geliştirildiği üzere teknoloji devi, ürünlerin rakipsiz bir görüntü kalitesi sunması bekleniyor. Bilindiği üzere OLED paneller pikselleri kapatabildiği için gerçek siyahlar sunuyor ve daha canlı renkler oluşturabiliyor. OLED’i farklı cihazlarında uzun bir süre kullanan şirket, iPad kısmında kesinlikle OLED istemiyordu. Pek çok benzerinden daha parlak bir görüntü sunacağı düşünülen OLED’li ilk iPad modelleri 2024 yılı itibariyle satışa sunması bekleniyor. Apple, şu an birden fazla iPad üzerinde çalışmalar yapıyor.

Örnek vermek gerekirse firma 120 Hz mini-LED ekrana sahip bir 14,1 inç iPad Pro üzerinde çalışıyor ve bu modeli 2023’ün ilk aylarında satışa sunması bekleniyor. Şu an ilk sırada 12,9 inç iPad Pro sunan Apple, elde edildiği üzere bu yılı da yeni iPad Pro’ları tanıtmadan kapatacak. Apple’a yönelik sağlam kaynaklardan biri olarak kabul edilen Mark Gurman’a göre M2 işlemciye ve kablosuz şarj özelliğine sahip olan yeni 11 inç ve 12,9 inç iPad Pro yakın zamanda sunulacak gözüküyor. Eylül ayı içerisinde büyük iPhone 14 odaklı etkinlikte gelmesi beklenen bu ürünler, tasarımsal anlamda genel yapılarını koruyacak be özellikle de kablosuz şarj özelliği ile dikkat çekecek.

Fiyat performans cihazı OPPO A97 5G duyuruldu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir