OLED’in iPad ve MacBook tarafında kullanımı için de aynı tarihler verildi. Apple, her iki ürün grubunda da OLED’e geçmek için acele etmiyor. Apple, iPad ve MacBook tarafında artık OLED ekranlar yerine LCD’ler kullanıyor. Peki bu ne zaman değişecek? İşte detaylar:

Apple dev ekranlı katlanabilir bir iPad ile karşımıza çıkabilir

Şirket, iPhone’larda ve akıllı saatlerde kullandığı OLED ekranları ne zaman tabletlere getirecek? Ekran teknolojisinin önde gelen isimlerinden Ross Young’a göre bir sonraki adım 2024’te olacak. Evet 2024 tarihi de bugün verildi.

Young da bu sefer belirli bir ürün paylaştı. Güvenilir kaynaklara göre OLED ekranlı bir MacBook 13 inç boyutunda ve “Air” etiketine sahip. 2024 yılında çıkacak olan iPad ve MacBook modelleri büyük olasılıkla farklı tasarımlara sahip olacak ve 120Hz yenileme hızına sahip OLED ekranları kullanacak. Apple, mevcut panellerinin yeterli olmadığına inandığı için bu sorunu çözmek için acele etmiyor. Görünüşe göre Apple şu anda çok katmanlı OLED paneller geliştirmek için ekran tedarikçileriyle (Samsung ve LG Display) çalışıyor. Panelin mevcut çözümlere göre daha dayanıklı ve daha parlak olduğu aktarılıyor.

Apple’ın 2024 iPad Pro’da kullanmayı umduğu OLED paneller için de “hibrit” kelimesi gündeme gelmişti. 2024 yılında çıkacak OLED ekrana sahip bir model, mevcut modelle aynı gövde boyutunda 11 ve 12,9 inçlik biraz daha büyük bir ekran alanı getirebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir