Son zamanlarda katlanabilir pazara daha fazla markanın girdiğini gördük. Ancak hala riske girmeyen belirli bir oyuncu Apple’dır. Yeni bir rapor, Cupertino şirketinin ilk katlanabilir cihazının MacBook boyutunda devasa bir katlanır iPad olabileceğini öne sürüyor. 

Mac ve iPad ile Evrensel Denetim nasıl açılır ve kullanılır?

Daha önceki söylentilere göre, Apple iPad Fold’un katlanabilir bir iPhone’dan önce tanıtılması bekleniyor. Ayrıca, kullanılması amaçlanan OLED’in geliştirilmesine bağlı olarak birkaç yıl içinde geleceğini görebileceğimizi söylüyor. Hibrit benzeri işletim sisteminin yanı sıra şu ana kadar somut bir detay ortaya çıkmadı.

Apple iPad Katlama özellikleri

Güney Koreli The Elec  kaynağından edinilen bilgilere göre Apple, katlanabilir bir bilgisayar geliştirmek için çalışmalara başladı. Apple’ın, açıldığında dizüstü bilgisayar kategorisine girecek olan 20 inçlik devasa bir diyagonal ekrana sahip bir cihazı test ettiğini eklediler.

apple dev ekranli katlanabilir bir ipad ile karsimiza cikabilir

Bu tasarım form faktörü açısından, farklı bir modda daha küçük bir birincil ekrana olanak sağlayabilir. Alttaki ikincil ekran, bir giriş klavyesi görevi görebilir. Apple’ın kendi kendini onaran ekran ve gelişmiş aydınlatma teknolojisi gibi patentleri burada önemli bir rol oynayabilir.

Daha da önemlisi, kaynak, Apple’ın herhangi bir katlanabilir tablet veya iPhone olmadan önce olası bir 16 inç Ultra modeliyle OLED iPad’i piyasaya süreceğini tahmin ediyor. Ayrıca Samsung, en büyük rakibinin 2024’te iPad Fold’u ve bir yıl sonra da iPhone sürümünü piyasaya sürmesini bekliyor.

Gelecekte katlanabilir bir Apple akıllı telefon veya tablet almayı düşünür müsünüz? En çok hangi özellikleri görmeyi dört gözle bekliyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir