Apple firması, M4 işlemciye sahip bilgisayarlarını ne zaman piyasaya sürmeyi planlıyor? Yol haritası ortaya çıkmış gibi görünüyor.

Şirket bu sene içinde M3 işlemcilere sahip birkaç Mac tanıtmayı planlıyor. Ancak şirket, 2025 yılının başından itibaren tüm Mac’leri M4 işlemcilerle üretmeyi planladığı söyleniyor.

Apple firmasının  Mac Studio ve Mac Pro için M3 Ultra varyantı da dahil olmak üzere M3 çip ile tanıtacağı birkaç Mac’i daha bulunuyor. Fakat şirket, MacBook, Mac Pro, Mac Studio, Mac mini ve iMac dahil olmak üzere tüm bilgisayarlarını güncellemeyi düşünüyor ve ilk M4 çiplerinin üretimine çok yaklaşmış olabilir.

Resmi olmayan bazı duyumlara göre, Apple’ın M4 işlemcileri en az üç ana varyanta sahip olacağı söyleniyor: M4, M4 Pro ve M4 Max bu senenin sonlarında piyasada olacağı aktarılıyor.

Apple firması, M4 işlemciye sahip bilgisayarlarını ne zaman piyasaya sürmeyi planlıyor? Yol haritası ortaya çıkmış gibi görünüyor.

2025, Apple’ın M4 Yılı Olacak

M4 işlemcili olan MacBook Air’in 2025 ilkbaharında, M4 işlemcili Mac Studio’nun 2025 ortalarında ve M4 işlemcili Mac Pro’nun 2025’in sonlarında kullanıcıya ulaşacağı tahmin edilmekte. Yeni çıkacak M4 işlemcileri sayesinde, Mac bilgisayarlarında yapay zeka uygulamalarının da çalıştırılması amaçlanıyor.

Ayrıca kullanıcıların mevcut modellerin zayıf kalan özelliklerinden şikayetçi olması nedeniyle Apple’ın Mac Mini’yi “güçlendirmeyi” planladığı da belirtiliyor.

M4 işlemcili olacak Mac’ler sayesinde Apple, yapay zeka uygulamalarını doğrudan bilgisayar üzerinde çalıştırabileceği aktarılıyor. Bunun hakkında, rakiplerinden bir adım önde olmasını sağlayacak zira bilgisayar kullanıcılarının çoğu yapay zeka sonuçları elde etmek için internet üzerinde uzak sunuculara bağlanmak, ücretli abonelikler açmak veya başka kullanıcılarla sunucu üzerinde sırada beklemek zorunda kalıyorlardı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir