Apple, 500 çalışana kadar olan  olan küçük işletmeleri hedef alarak iş servisi olan Apple Business Essentials hizmetini duyurdu.

İnternetin devleri, pandeminin hayatımızda yer almasıyla iş dünyasına hiç olmadığı kadar önem vermeye başladı. Hem uzaktan çalışan hem de ofislerde işleri düzeltmek adına bazı servislere ihtiyaç duyuldu. Google’ın Workspace adı altında yıllardır sunduğu servis ile benzer olarak, Apple’da da küçük işletmeler için Business Essentials hizmetini kullanıcıların beğenisine sundu.

Apple Business Essentials abonelik tabanlı çalışma sistemine sahip

Şu an için sadece ABD’de kullanılabilen bu yeni servis, küçük işletmelerin aylık ücret ödeyerek işleri daha da kolay hale getirmeye çalışıyor. Söz konusu bu servis ile beraber 500 çalışana kadar ekip oluşturabiliyor ve çalışanlarınızın Apple ürünlerini daha organize bir şekilde kullanmasını sağlayabilirsiniz. Servis genellikle Apple ürünlerine odaklanıyor ve özellikle de iş dünyasında tercih edilen Apple ürünlerini başarılı bir şekilde bir araya getiriyor.  Apple Business Essentials aynı zamanda Webex ve Word gibi uygulamalara daha pratik bir şekilde erişmeye imkan sağlıyor. Kısaca belirtmek gerekirse, iş yerinde ihtiyaç duyacağınız Apple hizmetleri tek bir çatı altında yer alıyor. Şu an için küçük işletmeleri hedef alarak geliştirildiği dile getirilen bu servis, 500 çalışana kadar destek sunmasıyla iyi bir deneyim sunulabilir. Apple yapmış olduğu duyuru ile anlattıklarını şu şekilde özetledi;

“Apple Business Essentials içindeki Koleksiyonlar, BT personelinin bireysel kullanıcılar, gruplar veya cihazlar için ayarları ve uygulamaları yapılandırmasına olanak tanır. Çalışanlar kurumsal veya kişisel cihazlarında iş kimlik bilgileriyle oturum açtığında, Koleksiyonlar VPN yapılandırmaları ve Wi-Fi şifreleri gibi ayarları otomatik olarak gönderir. Ayrıca Koleksiyonlar, her çalışanın Cisco Webex veya Microsoft Word gibi kendilerine atanan kurumsal uygulamaları indirebilecekleri ana ekranına yeni Apple Business Essentials uygulamasını yükleyecektir.

Apple’ın duyurusu”

Servis şu an için beta sürecinde ve sadece ABD’deki küçük bir işletme grubu tarafından da tercih edilebiliyor. Muhtemelen de beta sürecinden sonra adım adım dünya genelinde de kullanılmaya başlanacak. Şirketinizin bu servisi kullanmak adına ödemesi gereken tutar ise ABD’de başlangıç fiyatı kullanıcı başına 2.99 dolar şeklindedir. Bu tutar, çalışanlar için satın alınmak istenen iCloud alanına göre 12.99 dolara kadar çıkabiliyor. Servis Türkiye’ye gelirse muhtemel olarak rakiplerinin yapmış olduğu yerel fiyatlandırma uygulanacak. Yani şu an için bu fiyatlar konusunda endişe duymaya gerek yoktur. Apple aynı zamanda ilerleyen zamanlarda bu servise AppleCare+ hizmetii de dahil etmeyi planlıyor. Yani işletmeler bu servis ile ilgili olarak 7/24 telefon ile destek alabilecek. Bu da işletmelerin bu servisle ilgili olarak teknik bilgi açlığını doyurabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir