Apple’ın Karma Gerçeklik kulaklığı, Ocak ayındaki lansmanda yer almayacak. İddialara göre model bir sonraki tanıtıma ertelenecek.

Apple, karma gerçeklik başlığı ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Zira hem işletim sistemi hem de tanıtım tarihi değişiyor. Apple’ın cihazın işletim sisteminin adını rOS’tan (Gerçeklik İşletim Sistemi) xrOS’a (Genişletilmiş Gerçeklik İşletim Sistemi) değiştirdiği bildirilmişti. Şimdi ise Ming-Chi Kuo, Twitter adresinden gecikmeyle ilgili detayları paylaştı.

Apple’ın Karma Gerçeklik başlığı ertelendi

Kuo’ya göre Apple’ın Karma Gerçeklik kulaklığının piyasaya sürülmesi, gelecek yılın ikinci yarısına ertelendi. Kuo tweet’inde, Apple’ın tedarik zinciriyle ilgili yaptığı anketine vurgu yaptı. Ankete göre AR/VR başlığının önümüzdeki yılın ikinci yarısına kadar piyasaya çıkması mümkün görünmüyor.

Analist, yazılım sorunlarının kulaklığı engellediğini ve bileşenlerin 2023’ün ilk ve ikinci çeyreğinde Apple’a gönderilebileceğini söyledi. Cihazın toplu sevkiyatlarındaki gecikme ise Apple’ın 500 bin altında üretim yapmasına neden olacak.

Bu kapsamda Apple’ın kulaklığı 2023’ün ikinci yarısında kadar ertelendiğini düşünüyor;  Sevkiyatlarda büyük eksiklik bekleniyor. Kuo haklıysa, orijinal tahmin aralığına kıyasla gelecek yıl sevk edilen birimlerde %38 ila %58’lik bir düşüş yaşanacak. Cihazın söylentilere göre fiyat aralığı ise 3.000 dolar seviyesinde olacak ve Apple bu modelle 2.2 milyar dolar gibi bir ciro elde edebilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir