Apple firmasına yaptığı tasarımlarla ünlenen İngiliz tasarımcı Jonathan Paul Ive, Sam Altman ile yapay zekâ donanımı üzerine bir proje ile şirketten ayrıldı. Bu şok gelişme teknoloji dünyasında merak uyandıran haber olarak karşımıza geldi.

Teknoloji devi Apple ürünlerinde ilgi çekici bir tasarım, donanım kadar önem arz eden bir faktör olarak bilinmektedir. Dev şirket, ürünlerini genellikle prestij ve arzu nesneleri olarak konumlandırarak rakiplerine karşın yüksek fiyatlara kolayca satış yapmayı başarıyor. Bu başarının arkasındaki en önemli isim ise açıkça Jonathan Paul Ive gözüküyor. Bu isim Apple adına oldukça önemli zira, Ive; 1996’dan 2019’a kadar Apple’ın tasarımcıları arasında en gözde olanıydı. 2019 senesinde kendi şirketini oluşturmak adına Apple’dan ayrılan Jonathan Paul Ive ’den sonra şirketin “İstikrarsızlık dönemi” de başlamış oldu. Geçtiğimiz dört yılda, Apple iki kez baş tasarımcısını değiştirmeye gitti. Görünüşe göre Apple, yılın başında bu rolü üstlenen Tang Tan’ın da Tim Cook’u da bekleneni karşılamamasıyla yeni bir tasarımcı arayışına girecek gibi durmaktadır. İşte detaylar…

Meşhur tasarımcı Jonathan Paul İve
Meşhur tasarımcı Jonathan Paul İve

Bloomberg’de çalışan Mark Gürman’ın yayımladığı son raporuna göre, Apple’ın yeni baş tasarımcısı olarak atanan Tang Tan, ani bir biçimde görevinden istifa etti. İstifanın nedeni şuan bilinmiyor olsa da Tan’ın bir sonraki durağının LoveFrom olduğu bildiriliyor ki belirtmekte fayda var bu firmanın şu anki sahibi yine tanıdık bir yüz olan Jonathan Paul Ive olarak karşımıza çıkıyor.

LoveFrom, yukarıda sık sık ismi geçen Apple’ın efsanevi tasarımcısı Jonathan Paul Ive tarafından kurulan bir tasarım firmasıdır. Tan’ın, Jonathan Paul Ive ve son zamanlarda isminden fazlaca bahsettiren yapay zekâ şirketi OpenAI’den Sam Altman ile birlikte yapay zekâ projesinde donanım tasarımcısı olarak görev alacağı hakkında söylentiler dolaşıyor.

Sam Altman ve Jonathan Paul Ive Ortaklığında Geliştirilen Proje

Sam Altman ve Jonathan Paul Ive Ortaklığında Geliştirilen Proje
Sam Altman ve Jonathan Paul Ive Ortaklığında Geliştirilen Proje

Kariyer değişikliği yapmak ve bir işten ayrılıp başka bir işte rol aramak oldukça olağan bir durumdur. Ancak burada durum farklı Tang Tan, iPhone dahil olmak üzere Apple’ın önemli ürünlerinin tasarımından sorumlu baş tasarımcıydı. Dünyanın en popüler ürününü hizmete sunan ve dünyanın en büyük teknoloji şirketinde bu tarz bir rolden istifa etmek ise oldukça şaşırtıcı bir durum.

Bunun yanı sıra bu istifa ile birlikte, Jonathan Paul Ive’in 2019’daki tasarım ekibinde çalışan herkes de şirketten ayrılmış oldu. Bu durum ise şirket içerisinde ortaya çıkmış potansiyel sorunlara da parmak basmaktadır.

Tabii bu nokta da başka ve daha da basit bir olasılık akla geliyor. Meşhur tasarımcı Jonathan Paul Ive ve son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden Sam Altman’ın üzerinde çalışmayı teklif ettikleri proje, belki de Tang Tan’a iPhone’dan daha fazla gelecek vaat etmiş olabilir. Ancak bütün bunlar halen büyük bir gizem, zira proje şimdilik kendisini saklıyor. Lakin bu kadar büyük isimleri de içerisinde barındırdığına göre basit bir üründen de daha fazlası olacak gibi duruyor.

Tan’ın önceki konumunu kimin alacağı ve Apple’ın yeni baş tasarımcısının nereden geleceği şu anlık tıpkı proje gibi gizemini korumaya devam ediyor. Gelişmeleri anında öğrenmek adına bizi takip edin!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir