Apple’ın iPhone 14 lansmanına haftalar kalırken heyecan da artıyor. Peki, iPhone 14 etkinliğinde neler olacak? Beklentiler neler ve sızıntılar neler söylüyor?

7 Eylül 2022 tarihinde Apple’ın yeni bir etkinliğe ev sahipliği yapması bekleniyor. Online olarak tüm dünya genelinde takip edilecek etkinlik, Apple’ın yeni cihazlarını ve özelliklerini ortaya çıkaracak. Her yıl olduğu gibi bu yılın da en önemli etkinliklerinden birisi olan lansmana dair şimdiden bazı ipuçları ortaya çıkmış durumda.

iPhone 14 etkinliğinde neler olacak?

Kuşkusuz tanıtımın en çok dikkat çekeni iPhone 14 serisi olacak. Akıllı telefon dünyasının en popüler telefonlarından birisi olan iPhone, 14. serisi ile yeni bir deneyim sunacak. İşte etkinlikte olması beklenenler ve yaşanan gelişmeler.

iPhone 14 ailesinden yeni fiyat detayları

iPhone 14 Pro ve Pro Max

iPhone 14 etkinliği
iPhone 14 etkinliğinde yenilenen iPhone 14 serisi tanıtılacak.

iPhone 14 serisinde özellikle Pro ve Pro Max modellerinin önemli bir yükseltme alması bekleniyor. 14 Pro ve Pro Max’te olması beklenen üç büyük özellik var: her zaman açık ekran (Android telefonların yıllardır sahip olduğu bir özellik), 48 megapiksel arka kamera ve daha küçük kamera ile çentik tasarımın olmadığı bir ekran. Telefonda A16 çipine yer verilmesi de beklentiler dahilinde.

Pro ve Pro Max’teki bu yeniliklere karşın iPhone 14’ün standart versiyonunda çok büyük değişiklikler yapılmayacak. Ekranın 6.7 inç olarak değiştirilmesi bekleniyor. Muhtemelen düşük versiyonlarda A16 yerine A15 işlemci kullanılacak. iPhone Mini modeline ise yer verilmesi beklenmiyor.

Apple Watch Series 8

106

2022’de Apple, üç yeni Apple Watch modelini piyasaya sürecek. Watch Series 8, yenilenmiş bir SE ve sporcular için tasarlanmış Pro. Mark Gurman tarafından yapılan açıklamalara göre Series 8 versiyonunda S8 işlemciye yer verilecek. Yeni modelde vücut ısı ölçümü desteğinin de gelmesi bekleniyor. Yeni Apple Watch SE’nin ise Watch Series 3’ün yerini geçmesi bekleniyor. Bu cihazda da S8 yongası olması mümkün. Böylece önceki SE modeline göre önemli bir yükseltmeye gidilmiş olacak.

Apple Watch Pro ise daha dayanıklı versiyon olarak tanıtılacak. 2 inçlik bir ekrana yer verilmesi, güçlü metal kasa ve ortalama 900 dolarlık bir fiyat ile modelin tanıtılması bekleniyor.

AirPods Pro’nun yeni nesli

applein iphone 14 etkinliginde neler olacak

AirPods Pro, en son 2019’da tanıtılmıştı. Yıllardan beri güncelleme almayan cihaz 3 yıllık aranın ardından AirPods Pro 2 ile desteklenecek. Tasarımda büyük değişikliklerin yapılması bekleniyor. Beats Fit Pro ile benzemesi beklenen modelde, hareket sensörlerinde de gelişmeler yapılması bekleniyor. Böylece fitness gibi etkinliklerde yeni model çok daha işlevsel olabilir. Bununla birlikte Apple Lossless Audio Codec’i (ALAC) kullanan ilk modelin Pro 2 olması da mümkün.

Cihazın kendisinin yanı sıra kutusunda da yeniliğe gidilecek. Find My uygulaması aracılığıyla yerini bulunabilecek olan küçük kutu, ses çıkaracak.

Yeni cihazların yanı sıra işletim sistemlerinde de yeni versiyonlara geçiş yapılacak. Bu bakımdan kullanıcılar için deneyimi çok daha iyi hale getirecek olan Apple, beklentileri karşılayabilecek bir lansmana imza atabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir