Apple’ın çalışanlarla yaptığı gizlilik anlaşmalarını yatırımcılardan gizlediği bildiriliyor. Apple, dünyanın en büyük şirketlerinden biridir.

Ağırlıklı olarak kendi işletim sistemini akıllı telefonlar vb. üzerine kurarak fark yaratır ve birçok kullanıcıyı kendine çeker. Şirketin birçok çalışanı var. Bu çalışanların şirketle çeşitli sözleşmeleri vardır. Ortaya çıkan bir iddia herkesi şaşırttı. Apple’ın yatırımcılara ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gizlilik politikası hakkında yalan söylediği iddia ediliyor.

Apple’ın gizlilik politikası Meta’yı harekete geçirdi

Apple, çalışanları ile gizlilik anlaşması olduğunu gizledi

Apple, çalışanlarıyla gizlilik anlaşması olmadığı için defalarca dile getirmiş ve bazı sızıntıların da bu nedenle olduğunu açıklamıştı. Ancak ABD Çalışma İlişkileri Komisyonu, Apple’ın çalışmalarında gizlilik anlaşmaları kullandığını açıkladı.

Apple’ın kadın ve erkek ücretleri arasında ayrım yaptığı iddialarının ardından ABD Çalışma İlişkileri Komisyonu, şirket çalışanlarının karşılaştığı zor durumları araştırmaya başladı. Soruşturma sonucunda çok sayıda gizlilik anlaşması imzalandı.

Böyle bir gizlilik sözleşmesine girmek yasa dışı olarak kabul edilebilir. Ardından, sekiz eyalet saymanı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) bu tür ifşa etmeme anlaşmalarını yasaklamasını istedi ve Apple’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na 18 Ekim 2021’de verdiği yanıtı inceledi. Bu kararın ardından bazı mahkemeler, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan bu soruşturmaları diğer şirketler hakkında da yürütmesini talep etti.

Bu konu hakkında Apple’dan henüz bir açıklama gelmedi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz_

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir