Apple baş tasarımcısı olan Tan Tan şirketten ayrılıp LoveFrom adındaki yeni şirkete katılım sağlayacak. Bu yeni şirkette yapay zeka projesine önderlik edeceği söyleniyor.  

Tang Tan Apple’daki çalışma sürecinde iPhone, Apple, Apple Watch, AirPods gibi ürünlerin estetik tasarım ekibinin başında bulunuyordu ve önemli kararları verdi.  Yeni şirket olan LoveFrom’da donanım mühendisliğinin başındaki isim olacaktır. Tan,  LoveFrom’da  yeni bir yapay zeka donanım projesinin üzerinde Jony Ive ve Open AI’den Sam Altman ile birlikte çalışacak.

Eski Apple yöneticisi, yeni ürünlerin görünümünü şekillendirecek

 Modern yapay zekanın yüzü haline gelen bir yönetici olan Altman ise yazılımın temellerini sağlamayı planlıyor. 

Tasarım şirketine 20’den fazla apple çalışanının katıldığı söyleniyor. Şu anda Apple ın kullanıcı arayüzü tasarımı lideri Patrick Coffman ve endüstriyel tasarım ekibi üyesi Shota Aoyagi LoveFromda çalışıyor. Ocak ayında British Broadcasting Corp’un eski tasarım yöneticisi Colin Burns de Apple ile yolları ayıracağı söyleniyor. Bu da LoveFrom için şirketin bir büyüme stratejisi olarak değerlendiriliyor. 

LoveFrom ekibi Tang Tan liderliği ile yapay zeka projesiyle dikkat çekmeyi hedefliyor. Apple’daki başarılı geçmişi ile bilinen Tang Tan ve LoveFrom güçlü ekibiyle teknoloji adına güzel işler ortaya çıkacağı düşünülüyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir