TFI Asset Management’tan üst düzey analist Ming-Chi Kuo Cuma günü yatırımcılara verdiği bir notta, Apple’ın bilgisayarlı gözlüklerinin Mac bilgisayarları kadar güçlü olacağını ve 2022’nin sonunda piyasaya sürüleceğini söyledi.

Kuo, Apple’ın tedarik zincirindeki araştırmaları sayesinde gelecekteki Apple ürünlerinin lansmanlarını tahmin etme konusunda mükemmel bir geçmişe sahip. Kuo, büyük işlem gücünün, bir akıllı telefon veya bilgisayar bağlantısı olmadan yoğun görevleri gerçekleştirecekleri için gözlüklerin rakiplerinden öne çıkmasına yardımcı olacağını söyledi.

Apple iOS 15.1 beta 2’nin herkese açık sürümünü yayımladı

Önceki raporlar, gözlüklerin çalışması için bir iPhone bağlantısına ihtiyaç duyacağını söyledi. En son rapor, muhtemelen Apple’ın Mac bilgisayarlar için kendi işlemcilerini geliştirmesi sayesinde. Apple’ın M1 olarak adlandırdığı bu çipler, Apple’ın daha önce kullandığı Intel işlemcilerinden daha iyi performans gösterirken pil ömrünü büyük ölçüde koruyor.

Bu sonbaharda Apple, M1 işlemcisinin en yeni ve en güçlü sürümleri olan M1 Pro ve M1 Max’i yeni MacBook Pro’da piyasaya sürdü. Kuo, Apple’ın gözlüklerinin de M1 tabanlı bir işlemci kullanacağını söyledi. Yine de Kuo, Apple’ın gözlüğü iPhone’un yerine geçecek bir iPhone aksesuarı olarak değil, bir iPhone aksesuarı olarak konumlandıracağını söyledi. Bu, Apple’ın amiral gemisi ürünü iPhone’a bağlı AirPod’lar ve Apple Saatler gibi giyilebilir aksesuarları satma stratejisine iyi gelecek.

Apple’ın gözlüklerinin, dijital görüntüleri gerçek dünyanın üzerine yerleştiren teknoloji olan artırılmış gerçekliği kullandığı söyleniyor. Şirket, birkaç yıldır iPhone’da artırılmış gerçekliği destekliyor, ancak bilgisayarlı gözlüklerin teknoloji için daha fazla kullanım alanı açma potansiyeli var. Apple hisseleri, Cuma günü daha geniş bir pazar satışında %2’den fazla düştü.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir