2021 yılında yaptığı tanıtım ile tüm dünyada yakından takip edilen ve iPhone 13 serisi ile yüksek satış rakamlarına ulaşan Apple, 2022’nin ilk etkinliğini daha erken bir tarihte gerçekleştirebilir.

Geçtiğimiz dönemlerde yapılan ilk paylaşımlarda, Mayıs ayı itibariyle şirketin yeni bir tanıtıma imza atabileceği belirtilmişti. Ancak konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve Mark Gurman tarafından yapılan yeni paylaşımlarda 2022’nin ilk etkinliğinin daha erken bir tarihte yapılabileceği belirtildi. 

20 Nisan’da yeni etkinlik gelebilir

Mark Gurman’a göre Apple tarafından 2022 yılının ilk tanıtımı 20 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. 2021 yılının 20 Nisan tarihinde yapılan özel tanıtımda AirTag, 24 inç iMac ve Apple TV 4K modelleri görücüye çıkarılmıştı. 2022’nin 20 Nisan ayında ise bu sefer şirket 5G desteği bulunan iPhone SE modeli için özel bir tanıtım yapacak. Etkinlikte tek ürün iPhone SE olmayacağı gibi MacBook Air ve yeni nesil Mac Mini modellerinin de geleceği konuşuluyor. 

Mark Gurman tarafından yapılan değerlendirmelerde şirketin bu etkinliğini sadece online olarak yapmayı planladığı belirtildi. Dünya genelinde pandemi nedeni ile fiziksel olarak etkinliklerin yapılması pek mümkün görülmezken, son dönemlerde omicron varyantın daha hızlı bir şekilde yayılması 2022 yılında da online tanıtımların daha yaygın bir şekilde yapılmasına neden olacak. Apple’ın aylar sonra yapacağı etkinlik için online bir tanıtım planlaması Mark Gurman’ın raporunda dikkat çekti. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir