Hisselerde meydana gelen ani artışla birlikte dev teknoloji şirketi Microsoft piyasa değeri, 3 trilyon doları aştı. Peki, Microsoft bu atılımla Apple’ı geçebilecek mi? İşte detaylar!

Apple ve Microsoft arasındaki kıyasıya rekabet halen devam etmekte. Microsoft, üç yıl öncesinden bu yana ilk defa Apple’ı geçerek zirveye oturdu. Ancak bu hadise çok sürmeden Apple tahtına tekrardan yerleşti. Bununla birlikte Microsoft, piyasa değeriyle ikinci sıraya tekrar düştü.

Microsoft’un 3 Trilyon Dolar Barajını İki Senenin Sonunda Geçti!

2022 senesinin Ocak ayında Apple’ın şirket değeri, 3 trilyon dolar barajını geçmişti. Bunun üzerine teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden olan Microsoft da bu yarışta Apple’ı kovalamaktaydı. Şirketin değeri aralık ayından beri 2,8 ile 2,9 trilyon dolar aralığında yer almaktaydı. Tüm bunların sonucunda ise Microsoft’un hisse değeri %1,5 oranında artış gösterdi. Küçük gibi duran  bu artışla birlikte Microsoft, üç trilyon dolar barajını rahatlıkla aştı. Apple, 3 trilyon dolar barajını geçtiği sıra Microsoft ile aralarında yaklaşık yarım trilyon fark bulunmaktaydı.

Microsoft’un 3 Trilyon Dolar Barajını İki Senenin Sonunda Geçti!
Microsoft’un 3 Trilyon Dolar Barajını İki Senenin Sonunda Geçti!

Şirketin bu seviyeye ulaşması ise ufak adımlarla neredeyse iki yıl sürdü. Microsoft’un piyasa değeri şu anda dahi olmak üzere ara ara değişiklik göstermeye devam ediyor. Öyle ki şirketin bu ilerleyişi ile Apple’ı geçeceğine dair iddialar da yer alıyor.

Microsoft’un bu yükselişindeki en büyük payı ise yapay zekâ alanında attığı adımlara yorumlayabiliriz. Şirket, arama motoru Bing’e ChatGPT desteği eklemişti. Bu adım ise şirketin için oldukça önemli bir başarı yakalamasını sağladı. Söz konusu yapay zekâ atılımlarının artması sonucunda şirket değerinin daha da yükselmesi beklentiler arasında. Yapay Zekâ çağında uygun atılımlar yapan şirketlerden olan Microsoft, bu pastadan payını ziyadesiyle aldı.   .

Peki, siz Microsoft hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple’ı geçmesi mümkün mü? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir