Apple, kullanıcıların yaşadığı sorunlara yönelik açtığı destek sayfasında oldukça ilginç bir uyarı yaptı. Apple, iPhone modellerinin pirinç dolu torbalara konmamasını istedi.

Tüm dünyada en çok kullanılan telefon modellerinden birisi olan iPhone için bazı hatalı yaklaşımlar ve işlemler de olabiliyor. sadece iPhone modeller için değil suya düşen bir telefon söz konusu olduğunda herkesin aklına ilk gelen pirinç dolu bir torba ya da kase içerisine telefonun gömülmesi. Bunun nedeni ise pirincin su emici özelliğinin olması. Ancak Apple, yaygın bir kullanım alanı bulunan bu görüşlere katılmıyor. Bu nedenle Apple destek sayfası üzerinden yapılan yeni açıklamada kullanıcılar bu tip uygulamalara karşı uyarıldı.

“iPhone’unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın”

iPhone modellerinde özel bir sıvı algılama modu var. Sıvı algılandığı takdirde kullanıcılar durum hakkında bilgilendiriliyor. Ancak bu uyarıyı görenlerin son dönemlerde pirinç dolu bir torba içerisine iPhone modelini koyarak beklemesi uyarının yapılmasına neden oldu. Apple destek sayfasında yayınladığı açıklamasında  “iPhone’unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın. Aksi takdirde küçük pirinç parçacıkları iPhone’unuza hasar verebilir.” dedi.

Apple'dan Telefonlarını Pirinç Banyosu Yaptıranlara Uyarı
Apple’dan Telefonlarını Pirinç Banyosu Yaptıranlara Uyarı

Apple sıvı temasının kullanıcıların bilgilendirilmesi amacıyla geliştirildiğini hatırlatarak uyarı alındığında yapılmaması gerekenleri sıraladı. Uyarılar arasında sadece pirinç yer almazken saç kurutma makinesi gibi makineler ile cihaz ve port bölümlerinin ısıtılmaması da yer aldı.

Apple’ın iPhone Sıvı Teması Uyarısı Sonrasında Ne Yapılmalı?

Apple sadece uyarı yapmakla da yetinmedi. Sıvı teması uyarısı sonrasında kullanıcıların yapması gerekenler şöyle sıralandı;

  • Konektörü aşağı bakacak şekilde telefonu hafifçe elinize vurun ve varsa fazla sıvının akmasını sağlayın.
  • Hava akımı olan bölgede telefonu kuru bir zemin üzerine bırakın.
  • 30 dakika boyunca bekleyin ve 30 dakika geçmeden telefonu şarj etmeyin.
  • 30 dakika sonrasında telefonda yine aynı hata alınırsa telefonu 1 gün boyunca aynı şekilde bekletin.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir