Hayatın birçok alanında ürün üreten Apple, alkollü sürücüler için tasarladığı yeni bir özellik için patent başvurusunda bulundu.

Apple cihazlarının Türkiye fiyatları zamlandı

Teknoloji ekosistemi denilince akla ilk gelen firmalardan biri olan Apple, ürün yelpazesini genişletmek için sürekli çalışıyor. Akıllı telefonlardan arabalara kadar her şeyin öncüsü olan şirket, heyecan verici ve aynı derecede önemli bir uygulamayı piyasaya sürmeyi planlıyor.

Sarhoş bir sürücü araca bindiğinde iPhone aracı bir anahtar gibi kilitliyor

Apple çok ilginç bir patent başvurusu ile geldi. Patently Apple tarafından yayınlanan bu patente göre şirket, iPhone cihazlarına dahili bir alkol ölçer işlevi ekleyecek. Bu ekstra özellik ile alkollü araç kullananlar için bir uygulama daha yapılacak.

Apple, akıllı telefonlar ve akıllı saatler gibi ürünler için araba anahtarı görevi gören bir uygulama geliştiriyor. İki patent kaydedilebilirse, şirket direksiyon başında sarhoş bir kişiyi tespit edecek. Ardından iPhone, Apple Watch gibi ürünlerde bulduğumuz tuş fonksiyonu ile arabayı kilitliyecek.

Sürüş sırasında alkolün önüne geçilmesi için tasarlanan bu sistem, yüksek alkol seviyelerini tespit edebilecek. Ayrıca bu işlevin ne kadar işlevsel olduğu ve alkol içeriğini ne kadar doğru ölçtüğü bilinmiyor. Ancak şirket bu sistemi geliştirmek için çok çalışıyor.

Öte yandan Apple, en yeni ürünlerinde öncelikle insan sağlığına odaklanıyor. Şirket Apple Watch, akıllı saatinde kalp sağlığı, tansiyon monitörü ve fitness verileri gibi temel özelliklere odaklansa da hedeflerini genişletmek istiyor gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir