Apple, yeni yapay zeka özelliğini resmen duyurdu. Yeni yapay zeka sayesinde tek bir kareden animasyon hazırlanabilecek. İşte detaylar.

Apple’ın uzun zamandan beri geliştirdiği ve merakla beklenen Keyframer adlı yapay zeka özelliği nihayet geldi. 2024 yılı itibariyle kullanıma sunulan bu program, tek bir fotoğraf karesinden yararlanarak animasyon yapılmasına imkan tanıyor.

Keyframer Özelliği Tanıtıldı

Keyframer özelliği için Apple resmi bir blog bildirisi yayınladı. Bu bildiride, şirketin yapay zeka görüntü düzenleyicisi olarak geliştirdiği Keyframer ön plana çıkarken bu açıklamalar yapay zeka destekli bir iOS 18’in geleceğinin de sinyali olarak değerlendirildi. Özellikle son aylarda iOS 18 için yapay zeka iddiaları çok konuşuluyordu.

Apple’da Keyframer İle Tek Kareden Animasyon Yapılacak
Apple’da Keyframer İle Tek Kareden Animasyon Yapılacak

Keyframer Nasıl Kullanılacak?

Keyframer uygulamasının kullanımı oldukça basit. İlk olarak kullanıcıların 2D SVG formatında tek bir kare görüntüyü oluşturarak uygulamaya göndermesi gerekiyor. Ardından ise GPT-4 ile komutların verilmesi yeterli oluyor. Bu komutlarda ise karenin tanıtılması, hazırlanacak animasyondaki gidişatın nasıl olması gerektiği gibi detayların verilmesi gerekiyor. Ardından yapay zeka devreye girerek tek bir kareden hareket ederek istenen animasyonu yapmaya çalışıyor. Üstelik animasyon hazırlandıktan sonra Keyframer düzenleyici özellikler ile hazırlanan animasyon üzerinde değişiklikler yapabilmek, aya seçenekleri ile müdahalede bulunmak mümkün.

Açık ve sade bir yapısı olan Keyframer için şu ana kadar yapılan değerlendirmelerin oldukça pozitif olduğunu da söyleyelim. Kodlar üzerinden çalışan sistemde yine müdahalelerin de kodlar ile yapılacak olması ayarlamaları da kolaylaştırıyor.

Keyframer Dikkat Çekici Bir Gelişme

Keyframer, bir kareden hareket ile animasyon yapılması noktasında önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor. yapay zeka alanında da önemli bir gelişme olarak görülen bu durum, üretilen kodların direk sistem tarafından gösterilmesi gibi özellikleriyle şeffaf bir anlayış da sergiliyor. Apple’ın bu teknoloji cihazlarında nasıl kullanacağı ve ne gibi yenilikler sunacağı ise henüz bilinmiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir