Son dönemde yapay zekanın oldukça önem ifade etmesiyle teknoloji devleri de bu teknolojiden pay almaya başlıyor. Bu alanda OpenAl ile işbirliği içerisinde olan Microsoft oldukça fazla söz sahibi iken Google ve Amazon gibi şirketlerde yapay zekaya odaklandı. Google ve Microsoft arasında yapay zeka için kıyasıya süren rekabet içerisindeyken Apple bu konuda biraz daha temkinli adımlar sergiliyor. Apple, üzerinde çalışmalarına devam ettiği yapay zeka alanında henüz kayda değer bir duyuruda bulunmadı. Ünlü analist Ming-Chi Kuo belirsiz olan bu durumun önümüzdeki yıl da aynı şekilde devam edeceğini düşünüyor.

Ming-Chi Kuo, Apple’ın yapay zeka konusunda gereksiz abartılardan kaçındığını ve önümüzdeki yıl tüketicilere yönelik donanımında üretken yapay zeka özelliklerinin eklemesinin yapılmayacağını belirtiyor. Kuo ayrıca şu sözleri de dile getiriyor:

“Şu anda, Apple’ın yapay zeka uç bilişim ve donanım ürünlerini 2024’te entegre edeceğine dair bir işaret yok, bu nedenle Apple’ın ve tedarik zincirinin hisse senedi fiyatlarından yararlanmak zor.”

Apple rakipleri arasında geride kalıyor

Analist, Apple’ın teknolojideki ilerleme göz önüne alındığı zaman rakipleri arasında büyük ölçüde geride kaldığına inanıyor. Bunlar dışında OpenAI ve Google gibi şirketler yapay zeka alanında önemli duyurular yapmaya devam ediyor. Google, geliştirmiş olduğu yapay zekayı Google Haritalar ve YouTube gibi birçok hizmetine daha entegre ettiğini açıkladı.

Apple’ın dahili olarak üreteceği yapay zeka üzerinde çalışmalarına devam edildiğine dair söylentiler de yer alıyor. Apple, şirket içindeki mühendisler tarafından kullanılan kendi ChatGPT benzeri bir yapay zeka geliştiriyor. Ancak, bu durumu yayınlanmayı düşünmedikleri bilgiler arasında yer alıyor. Bu teknoloji, şirket içi kullanım ve geliştirme amaçlı olarak sınırlı kalacak gibi görünüyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir