Apple dün tanıtımını gerçekleştirdiği Apple’ın dün tanıtımın gerçekleştirdiği yeni nesil MacBook Pro’lar çentiği tasarımlar ile karşımıza çıkmıştı. Şirket, çentiği görmek istemeyen kullanıcılar için de bir çözüm üzerinde durdu. 

Apple’ın Ekim ayı içerisinde gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında tanıtımını yaptığı yeni MacBook Pro’nun en dikkat çeken özelliklerinden biri ekranındaki çentik tasarımı oldu. Cupertino merkezli şirketin iPhone akıllı cihazların ardından dizüstü bilgisayarların da bu tasarımı tercih etmesi bazı kullanıcılar tarafından da çeşitli eleştirilere maruz kaldı. Elde edilen bilgilere bakıldığı üzere şirket oldukça ince çerçeveli olan bir dizüstü bilgisayar hedefi ile hazırlıklara başladı. Hatta bunu başarmak adına ekranın alt kısmında yer alan MacBook Pro yazısını bile kullanmayı tercih ediyor. Fakat geliştirilmiş olan ön kamera ince çerçeveye sığmadığı adına Apple çentik kullanma gereği duydu. 

Tam ekran modu çentiği görünmez yapacak

MacBook Pro’nun ekran kısmında yer alan çentik kişileri istediği sürece gizlenebilecek. Bunun için ise kullanıcıların uygulamayı tam ekran modunda açmak yeterli olacak. Uygulamalar tam ekran modunda kullanıldığında macOS, ekranın üst kısmına çentiği saklayan yapay bir siyah çerçeveye konumlandırılacak. Tüm standart uygulamalarda benzer bir mekanizma kullanılacak. 

Üçüncü parti uygulamalar için bu durum mümkün olacak. Apple, geliştiricilerin uygulamalarını yeni nesil MacBook Pro’lara uyarlamaları için imkan verecek yeni bir API hazırladı. Geliştiriciler bu durum karşısında yalnızca çentiği saklamakla kalmayacak aynı zamanda sağ ve sol kısımlardaki boşluktan faydalanarak buraya menü öğelerini yerleştirecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir