Yeni sağlık ürünlerini desteklemek amacıyla yanıltıcı verilerin kullanıldığına yönelik dair olan endişelerini aktaran Apple çalışanları işten çıkarıldı. 

Apple bünyesinde yer alan çalışanların, pandemi sürecinde şirketin uzaktan çalışma politikası sebebiyle işten ayrılmalar yaşandığı dile getirilmişti. Şirket çalışanlarının eylül ayından sonra hibrit modelde çalışma sistemine geri dönmelerini istemiş, hibrit çalışma konusunda Tim Cook’a itirazda bulunmuş, çalışanlar, ofise gitmeyi reddettiklerini dile getiren bir yazı yazmışlardı. Apple, çalışanları için hibrit çalışma sistemini benimsemeleri konusunda ısrarcı hareket ediyor. Bunun üzerine ise şirketin önemli aşamalarında istifa olayları da gündemde yer alıyor. 

Apple cephesinde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Bugün aktarılan bilgilere göre, yeni sağlık ürünlerine destek vermek amacıyla yanıltıcı verilerin kullanılması ile ilgili duyulan endişelerinden söz eden Apple, çalışanları işten çıkardı. Aynı zamanda şirketin sağlık alanında çalışmalar yapan bölümünde yapılan organizasyon eksikliği şirketin bu alandaki hedeflerini ağır bir şekilde ilerlemesi ile ilgili konuşmalar yapılıyor. Bunun üzerine ise Apple, cihazlarından otomatik bir şekilde elde edilen verilerin incelenmesi için tasarladığı organizasyondan sorumlu olan doktor Will Poe istifa mektubu gönderdi. Söz konusu bu mektupta şirketin COO’su Jeff Williams’a şirketin sağlık ile ilgili konularda temelsiz veriler sunduğunu belirtti.

Tüm bu yaşananlara rağmen Haziran ayı içerisinde Wall Street Journal’da yayınlanan raporda, Apple bünyesinde çalışanların herhangi bir verinin toplanma ve arz etme şekli ile ilgili endişeli oldukları dile getirildi. Çünkü Apple donanım ekibinin tıp alanı ile ilgili değil, tüketiciler için çeşitli uygulamalar ve ürünler geliştirmeye odaklı hareket ediyor. Bu durumda net bir strateji üzerine odaklanmadığı için işlerin, şirket için daha karmaşık bir hal almasına sebep oluyor. Tüm bunları geri plana atmak gerekirse, Apple esasında kişisel teknoloji alanında adeta bir efsane oldu. Şirket uygulamalar ve giyilebilir teknoloji ürünleri ile sağlık ve sağlık hizmetleri ile ilgili iş stratejisinin temel parçası olarak görüldü. Şirketin bu hareketi, Apple Watch satışlarını artırmak adına bu yolu seçtiği düşünülüyor. Bir diğer taraftan ise şirketin hala sağlık ile ilgili olan çalışmalarında ilk aşamada olmasına dayandırılıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir