Yeni özelliklere sahip Apple Watch Series 7’nin ardından sıra Apple Watch Series 8’e geldi. Markanın bir sonraki modelinde daha gelişmiş özelliklerin olması bekleniyordu. Ancak yeni model ile ilgili gündeme gelen ilk raporlarda beklenen özelliklerin yeni raporda yer almayacağı görüldü. Böyle bir senaryo ise akıllı saatlere beklenenden daha az ilginin gelmesine neden olabilir.

Apple Watch 8’de neler olacak?

Mark Gurman’a göre, Apple Watch Series 8 akıllı saatte yeni olarak sıcaklık sensörü yer alacak. Daha çok kadınlara yönelik bir özellik olacak bu yenilik, kadınların en doğurgan zamanının belirlenmesini ve adet döngülerinin takip edilmesini sağlayacak. Tansiyon ve şeker ölçme gibi pek çok yeniliğin gelmesi beklenen Apple Watch modelleri, gelecek yılda da bu özellikleri alamayacak.

2024’ten önce kan basıncı monitörü veya kan şekeri sensörü cihazlara gelmeyecek. Bunun en önemli nedeni ise ilk testler sırasında elde edilen ölçümlerin yeteri kadar doğru olmaması. Bu nedenle şirket daha fazla geliştirme süresine ihtiyaç duyduğundan dolayı proje için bir sonraki modellere erteleme kararı aldı. 2024 yılına ertelendiği belirtilen özellik için en iyi ihtimal Apple Watch 10’da yeni özelliğe yer verilmesi. Mark Gurman, “Özellik en az dört yıl için planlandı. Bu nedenle piyasaya çıkmasına iki yıl kaldı. Ancak 2025’e ertelenebilir” diyor.

Bu bakımdan yeni özelliklerin kullanıma sunulması sırasında yaşanan aksaklıklar, şu an için Apple’ın karşılaştığı en büyük sorunlar arasında yer alıyor. Üstelik sadece tansiyon için yaşanan bu sorunun dışında kan şekeri ölçmek için özel bir sensörün de beklenti haline gelmesi, Apple’ın akıllı saati için çok fazla problem çözmesi gerektiğini de ortaya koyuyor. Gündeme gelen yeni raporlar ile birlikte yakın bir tarihte akıllı saatlere bu yeni özelliklerin gelmeyeceği net olarak görüldü. Bu bakımdan bu özellikler gelene kadar kullanıcıların ilgisini çekecek yeni özelliklere telefonda yer vermesi gerekiyor. 

Apple Watch ile ilgili daha fazla detaya önümüzdeki aylarda düzenlenecek Apple etkinliğinde ulaşabiliriz. Haziran ayında yapılacak etkinlikte, cihaz ve yeni özelliklere yönelik son gelişmeler paylaşılacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir