Apple’ın, ABD’de Watch Ultra 2 ve Watch 9 satışını yasaklayan kararın ertelenmesine ilişkin başvurusu reddedildi. Apple, bu defa sert kayaya çarpmış görünüyor.

ABD merkezli Apple son birkaç gündür Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch 9 sebebi ile gündemde. Bunun sebebinin, ABD’de Apple ile tıbbi teknoloji şirketi Masimo arasındaki patent anlaşmazlıkları olduğu düşünülüyor. Masimo, Apple’ın yeni çıkan akıllı saatlerinde kullandığı SpO2 sensörlerinin, kendilerine ait olan patentleri ihlal ettiğini belirtiyor. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafından yapılan incelemelerde Masimo’nun haklı olduğu kanaatine varıldı.

Bu sebepten dolayı Apple, Watch Ultra 2 ile Watch 9’un  satışlarını durdurmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamaya göre ABD’deki satışlar, önümüzdeki günden itibaren durdurulacak. Gelen son haberler ise Apple’ın, bu defa kesinlikle sert kayaya çarptığını gösteriyor. Çünkü IT Apple’ın erteleme başvurusunu bile kabul etmedi. 

Apple Watch'ın Satış Yasağı KesinleştiApple Watch'ın Satış Yasağı Kesinleşti

Apple yasaktan kurtulmak için çabalıyor

Bloomberg’in bir haberine göre Apple, erteleme başvurusunu kaybetmiş olsa da yasaktan kurtulmak için çabalıyor. Hatta bunula ilgili yazılım güncellemesi gibi seçenekler de düşünülüyor. Fakat bunların sonuç verip vermeyeceği şimdilik belirsiz. 

Apple ile ilgili karar sadece ABD’yi kapsıyor. Bu süreçte ABD’deki teknoloji perakendecileri, Apple Watch Ultra 2 ile Watch 9 satışlarına, stokları tükenene kadar devam edecekler. Apple’ın resmî satış mağazaları, 24 Aralık itibarı ile akıllı saatleri raftan kaldıracak. 26 Aralık itibarı ile de Apple, yeni nesil akıllı saatlerini ABD’de artık satamayacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir