Ming-Chi Kuo, Apple ve Apple ürünleri hakkında vermiş olduğu önemli haberler ve yaptığı paylaşımlarla isabetli öngörülerle tanınıyor. Bu paylaşımlarda yapmış olduğu en yeni haberlere göre, Apple Watch Ultra 2 akıllı saat 2023 yılı bitmeden kullanıcıların karşısına çıkacak durumda olacak. 

Ming-Chi Kuo’nun paylaşımına göre, yeni Apple Watch Ultra’nın resmiyet kazanması yılın ikinci yarısında bekleniyor. Özellikle Eylül ayı bu konuda güçlü bir seçenek olarak öne çıkıyor. Apple, uzun yıllardır yeni iPhone ve Apple Watch modellerini genellikle Eylül ayında piyasaya sürüyor. Ekim ayında tanıtım olasılığı biraz daha düşük kalıyor. Kuo’nun belirttiği en dikkat çekici nokta ise saatin üç boyutlu (3D) yazıcıdan çıkan parçalar içereceği olması.

Apple’ın üç boyutlu baskı teknolojisine hızlı bir şekilde adapte olduğu ve yeni Watch Ultra’nın üretiminde “bazı titanyum mekanik parçalarının” bu teknolojiyle üretileceği belirtiliyor. Bu parçaların hala CNC işlemden geçmesi gerektiği, ancak bazı bileşenlerin 3D yazıcıdan çıkarılmasının üretim süresi ve maliyetinde önemli bir düşüş sağlayacağı ifade ediliyor.

Apple Watch Ultra 2’nin piyasaya çıkması, diğer ürünler için yeni kapılar açabilir

Ming-Chi Kuo’nun sağladığı bilgilere göre, Apple Watch Ultra 2’nin parçaları için üç boyutlu yazıcı tedarikçileri olarak Farsoon ve BLT kullanılıyor. Lazer bileşenleri ise IPG Photonics tarafından sağlanacak. Eğer 3D baskı teknolojisi Apple Watch Ultra üretimine başarılı bir şekilde entegre edilirse, şirketin diğer ürünlerde de 3D baskıyla üretilmiş parçalardan faydalanması muhtemel görünmektedir.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir