Bu yıl piyasaya çıkması beklenen Apple Watch Series 8, yeni özelliklerle geliyor. Akıllı saat, kişinin sağlığını yakından izleyecek yeni özelliklere kavuşuyor.

Apple Watch’ta ekran görüntüsü nasıl alınır?

Teknoloji ekosistemini ilk oluşturanlardan şirketlerden biri olan Apple, dünyanın en popüler akıllı saat ürünlerinden biri olan Apple Watch serisinin yeni bir modeli üzerinde çalışıyor. Bu yıl piyasaya çıkması beklenen sızdırılan Apple Watch Series 8 hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor.

Apple Watch Series 8, “vücut ısısı algılama özelliği” sunacak

Teknoloji devi, akıllı saat serisinde pek çok insan sağlığı ve zindelik özelliğini sunmaya özen gösteriyor. Teknoloji dünyasında son dakika haberleriyle tanınan Analist Min-Chi Kuo, Apple Watch Series 8 akıllı saatin “vücut ısısı algılama işlevine” sahip olmasını beklediğini söyledi. Bu özellik sayesinde kullanıcının vücut ısısı belirli bir sıcaklığın üzerine çıktığında kullanıcılara uyarı bildirim gelecektir.

Son yıllarda dünyayı sarsan koronavirüs salgını ile birlikte vücut sıcaklığındaki değişimler daha belirgin hale geldi. Öyle ki olası bir koronavirüs vakası karşısında insanlar önce vücut ısılarını kontrol edecekler. Dolayısıyla Apple Watch Series 8 ile tanıtılacak olan bu özellik oldukça önemli olabilir.

Öte yandan Ming-Chi Kuo, bu özelliği mükemmel bir şekilde sunmanın çok zor olduğunu söyledi. Uygulama için mükemmel bir algoritmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan kaynak, dış etkenlerden dolayı cilt sıcaklığındaki hızlı değişimin uygulamanın anlaşılırlığını engellediğini iddia ediyor.

Apple, 8 Serisi saatinde kullanılacak bir optik sensör kullanarak birçok tıbbi hizmeti de sunacak. Vücut sıcaklığınızı tespit etmenin yanı sıra kalp atış hızınızı, solunum hızınızı, kan oksijen seviyenizi, kan basıncınızı ve daha fazlasını ölçebilecek.

Tabi teknoloji piyasasındaki tedarik güçlüğünü düşündüğümüzde bazı özelliklerin gecikebileceği ihtimalini de gözardı etmemek gerekiyor. Fakat Apple yeni özelliği bu sene içinde sunabilirse rakiplerine karşı ciddi bir avantaj da elde edebilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir