Apple Watch SE, 2022’de yeniden piyasaya sunulduğunda suya karşı dayanıklılığı için önemli bir detaya yer verildi. İşte detaylar…

Apple, akıllı saat serisinin yeni modelini 2022 yılında tanıtmıştı. Apple Watch SE olarak adlandırılan yeni model, diğer akıllı saatlere göre farklı.  Suya dayanıklılık ve su geçirmeme gibi farklı tanımların kullanıldığı Apple Watch SE’de kullanıcıların bu konuda dikkatli olması gerekiyor.

Apple Watch SE Suya Dayanıklı mı?

Apple Watch SE, tanıtımda ve teknik detaylarda yer aldığı üzere suya karşı dayanıklı bir yapıda. Ancak modelin su geçirmez bir yapısı olmadığı için uzun süreli sudaki kullanımlarında ya da derinliklerde Apple Watch SE kullanılması önerilmiyor. Sığ sularda sürekli suyun altında kalmayacak Apple Watch SE, suya karşı direnç gösterebilecek potansiyelde. Ancak dalışlarda, derinlerde kullanılması sonrasında cihaz tamamen bozulabilir, kullanım dışı kalabilir. 50 metre ile sınırlandırılan bu mesafede Apple Watch SE için sertifika olsa dahi kullanımda farklı problemler yaşanabilir.

Apple Watch SE Su Geçiriyor mu?
Apple Watch SE Su Geçiriyor mu?

Suya karşı dayanıklı üretilmiş ve sertifikalar ile desteklenmiş olmasına karşın piyasadaki cep telefonlarından akıllı saatlere kadar pek çok model su geçirmezlik derecesine sahip değil. Öyle ki Apple Watch SE modeline göre iki katı su geçirmezlik derecesine sahip olan Apple Watch Ultra serisinde dahi su geçirme noktasında ciddi riskler var.

Suya Dayanıklılık Ne Demek?

Cihazlardaki standartlar Uluslararası Standartlar Örgütü tarafından belirleniyor. Suya dayanıklılık, belirli bir süre su ile temas edebilecek ancak uzun süreli temaslarda sorun yaşayabilecek cihazları kapsıyor.

Su geçirmezlik ise suya karşı tamamen korumayı ifade ediyor. Bu sertifikayı alan cihazların su veya neme maruz kalması halinde herhangi bir sorun yaşanması söz konusu olmadığı için sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Su geçirmez yapısı olmayan Apple Watch SE bu nedenle egzersiz yapmak, yağmurda yürümek ve ellerinizi yıkamak gibi günlük aktivitelerde onun ideal yapıda olmasını sağlıyor. Ancak bundan daha fazlasını beklemek, riskleri de beraberinde getiriyor. Kullanıcıların Apple Watch SE dışında sahip olduğu cihazlarda da su geçirmezlik ve suya karşı dayanıklılığına dikkat etmesi önemli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir