Bugüne kadar acil durumlarda onlarca kişinin hayatını kurtaran Apple Watch için acil durum mesajlaşma ve SOS desteğinin geliştirilmesi hedefleniyor. Apple yapacağı yenilikler sonrasında mobil şebeke sinyalinin yanı sıra uydu bağlantı desteğini de sunmaya başlayacak. Böylece mobil şebekenin çekim sorunu yaşadığı durumlarda uydu bağlantısı ile acil durum özelliği kullanılarak yardım alınabilecek.

Apple tarafından resmi olarak açıklanmasa da Bloomberg’te yer alan rapora göre, Cupertino merkezli şirketin yeni akıllı giyilebilir cihazı kullanıcılara daha fazla destek sunacak. Uydu bağlantısı ile ilgili gündeme gelen iddialarda iPhone 13 serisi işaret ediliyordu. Ancak marka iPhone 13’te uydu desteğini getirmedi. Bu nedenle bir sonraki model itibariyle iPhone modellerinde de uydu desteğinin sunulması bekleniyor. iPhone 14 öncesinde ise piyasaya sunulacak yen Apple Watch modellerinde ilk kez uydu desteği kullanılacak.

Apple Watch’ta uydu desteği neler sunacak?

Apple Watch modellerinde uydu desteğinin sağlanacak olması, kişilerin mobil ağ olmadan kısa mesaj göndermesini mümkün kılacak. Bu sayede kişilerin acil yardıma ihtiyaç duyduğu anlarda mobil şebeke çekim sorunları ortadan kaldırılacak ve acil yardımın kapsama alanı arttırılmış olacak. 

Bloomberg raporuna göre yeni özellik iki bölümden oluşacak. İlk seçenekte “Kişiler aracılığıyla Acil Durum Mesajı” olacak. Bu özellik, kullanıcıların hücresel sinyallere erişilemediği alanlarda kısa metin mesajları göndermesine izin verecek. Yeni sistem, Mesajlar uygulamasının içinde gri baloncuklarla ayrı olarak gösterilecek. Böylece kullanıcılar durumun acil bir yardım olduğunu daha net anlaması sağlanacak.

İkinci özellik ise kullanıcıların bir krizi raporlaması olacak. Araba ya da uçak kazası gibi durumlarda spesifik bilgiler gönderilecek. Durum hakkında raporlama yapan kullanıcılar için acil servis ihtiyaçlarının olup olmadığı gibi dönüşler de yapılacak. Böylece kullanıcıların içerisinde bulunduğu zorlu durumlara karşı gerekli olan tüm destekler Apple Watch ile sağlanacak.

Apple Watch için sunulması beklenen özellikler için şu ana kadar net bir açıklama yapılmadı. Ancak Apple’ın haziran ayı içerisinde yapacağı tanıtımlar oldukça önemli. Apple Watch ve acil durum anlarına yönelik uydu desteğinin geldiği bu tanıtımda duyurulabilir. Bu tür yenilikler, Apple ürünlerine olan ilgiyi daha da arttırabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir