Apple Watch 7 kullanıcılarının büyük bir bölümü watchOS 8.5 güncellemesinin ardından giyilebilir şarj hızlarında sorun yaşandığını raporladı.

Apple, Apple Watch 7 için yeni bir güncelleme yayınladı. watchOS 8.5 olarak adlandırılan sürüm, çoğu kullanıcı tarafından tepki gördü. Akıllı saatler için yapılan tanıtımlarda pil seviyesinin yaklaşık 45 dakikada yüzde 80’e kadar şarj olabileceği ve önceki nesle göre yaklaşık %33 daha hızlı şarj desteğinin sağlandığı belirtilmişti. Ancak güncellemenin ardından şarj hızı, pili 15 ila 20 dakikada %5 oranında dolduracak kadar yavaşladı. Bazı kullanıcılar ise saatlerinin bir saat içinde sadece yüzde 5 şarj olduğunu söyledi.

Apple’dan duruma çözüm gelmedi

Apple tarafından raporlanan sorunlara yönelik henüz bir yanıt gelmedi. Başlangıçta yalnızca Apple Watch Series 7’yi Belkin BoostCharge Pro ile şarj eden kullanıcılar sorundan etkilenmişti. Ancak artan raporlar ile birlikte USB-C kullanan tüm kullanıcıların bu sorundan etkilendiği görüldü. Yaşanan sorunlar nedeniyle kullanıcıların yeni güncellemeyi almaması da önerildi.

Apple Watch Series 7, daha büyük ekran-gövde oranı ve daha hızlı şarj ile piyasaya sunulmuştu. 41 mm ve 45 mm versiyonlarına sahip olan akıllı saat; 18W, 20W, 29W, 30W, 61W, 87W, 96W USB-C şarj cihazlarıyla uyumlu. Üstelik akıllı saatler üçüncü taraf USB-C şarj cihazlarıyla da şarj edilebiliyor. Buna karşın Apple’ın önünde çözmesi gereken bir sorun olduğu çok açık. 15 Mart’ta piyasaya sürülen watchOS 8.5 güncellemesi, pek çok yenilik getirse de şarj konusunda büyük bir handikap yaratmış durumda.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir