VR gözlük üretimi yapacağı bilinen Apple hakkında gelen son bilgilerde özellikle tedarik nedeniyle üretimde zorlukların yaşandığı belirtildi. Üretimler ertelenmiş durumda.

Son dönemlerde Facebook gibi pek çok farklı üretici, akıllı gözlüklere yönelik farklı çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu alanda çalışma yaptığı bilinen Apple ise tedarikte yaşadığı sorunlar nedeniyle planlarının gerisinde kalmış durumda.

Project X için yeni raporlar geldi

Sanal gerçeklik ya da artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanması beklenen Apple’ın mevcut projesi, uzun zamandan beri gündemde yer alıyor. Project X olarak adlandırılan ve ismi gizli tutulmaya çalışılan projede özellikle eski çalışan Simon Lancaster tarafından ilk sızıntılar yapılmıştı. Bu sızıntılarda yeni proje hakkında bazı detaylar öğrenilebilir hale geldi.

Geçtiğimiz yıl Apple tarafından yapılan patent başvurularıyla VR gözlüklerin iPhone üzerinden kontrol edilebilmesi adına özel yeni patentler alınmıştı. Bu bakımdan VR gözlük üretimi için önemli işaretler veren Apple, her ne kadar bu durumu açıklamamış olsa da gelen bilgiler yakın tarihte yeni ürünleri tanıtılacağını ya da en azından duyulacağını gösteriyordu. Paylaşılan son raporlarda ise özellikle üretim sürecinde zorlukların yaşandığı belirtildi. Piyasadaki rakiplerinin çok daha üzerinde bir modeli piyasaya sunmak isteyen Apple, hem üretim hem de tedarikte yaşadığı sorunlar nedeniyle bu konuda planlarının gerisinde kalmış durumda. Yazılım ve donanımın yanı sıra özellikle online hizmetlerde Apple’ın diğer tüm servisler ile uyumlu bir şekilde çalışması beklenen gözlük şu an için seri üretimde de 1 yıllık geride.

Rapora göre 2022 yılının dördüncü çeyreğinde seri üretim planlanan gözlüklerde mevcut sorunlar 2003 yılına doğru bir kaymanın yaşanacağını gösteriyor. Ancak bazı kaynaklarda yer alan haberlerde gecikmelere rağmen şirketin 2022 yılında bir tanıtım yapacağı ve 2023 yılı itibariyle de cihazların teslimatına başlayacağı öne sürüldü. Böyle gecikmenin şirket için ciddi bir handikap olmasını istemeyen Apple önümüzdeki yılı itibarıyla uzun zamandan beri beklenen gözlüklerini tanıtabilir

Apple VR gözlükleri neler sunacak?

Bugüne kadar yapılan sızıntılar ve paylaşılan son rapora göre 180 derece geniş bir görüş açısı sunulacak gözlüklerde 3 farklı bölgede kamera desteği olacak. Normal kullanımlarda herhangi bir sorun yaratmayacak özel bir panel ile desteklenecek gözlükte 4000 DPI yüksek çözünürlük desteklenecek. Kulaklık desteği gibi diğer Apple ürünleri ile tamamen uyumlu bir şekilde çalışması beklenen gözlüklerde ana kontrol ise iPhone’larda olacak. Gözlüklerin sonraki versiyonlarda ise iPhone gibi bir cihaza bağlı kalmaması adına özel çipler kullanılacak ve böylece tek başına çalışması da sağlanacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir