Teknoloji şirketi Apple, harmanlanmış gerçeklik başlığı olarak VR teknolojisine yatırımların sürdürüyor. Şirketin yakın zamanda bir VR başlığını sunması beklenirken, bu alandaki planlar da yapmaya devam ediyor. Apple’ın ilk AR/VR başlık modeli veya artırılmış gerçeklik ile sanal gerçeklik altyapısını bir araya getirecek olan harmanlanmış gerçeklik başlığının geliştirilme aşamasında olduğu iddia ediliyor. Apple analisti olan Ming- Chi Kuo’ya göre geçtiğimiz başlığın 2023’ün ocak ayında gerçekleşecek olan özel bir etkinlik kapsamı ile lanse edilmesi ve etkinlik sonrasında 4 hafta içinde geliştiricilere gitmeye başlayacağını belirtmişti. Söz konusu bu modelin 2023’ün ikinci çeyreğinde ön siparişe açılacağını belirten Kuo, harmanlanmış gerçeklik başlığının raflarda 2023 Haziran ayı öncesinde yer alacağını belirtmişti.

Apple’ın harmanlanmış gerçeklik gözlüğü geliyor

39

Kuo tarafından yapılan yeni açıklamalar ile Apple’ın şimdiden gelecek modeller üzerine ciddi planlar yaptığı ifade ediliyor. Bu bilgileri tedarik zincirinin uzun vadeli anlaşmalar üzerinden elde ettiğini ifade eden Kuo, Apple’ın hazırlamış olduğu ikinci harmanlanmış gerçeklik başlığının 2025 yılında karşımıza geleceği ifade ediliyor. İlk modelin 3 bin dolar seviyesinde bir fiyata sahip olacağı iddia edilen analist, 2025 yılında ise geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşacak daha ucuz bir seçeneğin tanıtılacağını iddia etti. 2025 yılında şirketten toplam iki farklı başlık gelmesi beklenirken, daha ucuz ile daha üst seviye modelinde olması bekleniyor.

2025 ve 2026 yılında harmanlanmış gerçeklik tarafında 10 milyon sevkiyat seviyesine ulaşabileceği söylenen Apple’ın yine ifade edilenlere göre ilk modelin lens tedariği için Genius ve Young Optics şirketleriyle çalışıyor. Bu noktada iki adet 3P Pancake modülünün kullanıldığı ve bunların ise 30-40 dolar arasında bir maliyete sebep olacağı belirtiliyor. Apple’ın yeni VR başlığı hakkında şu an için bilinenlerin bunlardan ibaret olduğunu belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir