Apple, Vision Pro modelleri için uçak seyahatlerine özel modlar getirmeyi planlıyor. VisionOS’un ilk beta versiyonunu inceleyen MacRumors, cihazın işletim sisteminde “Seyahat Modu” seçeneği olduğunu keşfetti. Kullanıcılar bu özelliği uçuş esnasında aktif edebilecek.

Apple Vision Pro, uçak seyahetleri için yeni mod getiriyor

MacRumors’ın dediğine göre, bu özellik kullanıcılar tarafından aktif edilebilecek. “Eğer bir uçakta iseniz, Apple Vision Pro’nuzu kullanmaya devam etmek için Seyahat Modu’nu açık tutmanız gerekecek” şeklinde bir belirtme yapıyor. Ayrıca kullanıcının “Seyahat Modu’nda hareketsiz kalmaları” gerektiğini de ekliyor. Şirket bu durumu, kulaklığı takan kişinin fazla hareket ederek yanındaki kişiyi rahatsız etmesini önlemek amacıyla düşünmüş olabilir.

Apple, Vision Pro için farklı yenilikler de planlıyor

Söylentilere göre Apple Vision Pro için fitness özellikleri üzerinde çalışma yapıyor. VisionOS içindeki diğer metinler “bazı farkındalık özelliklerinin kapalı olacağını” bildiriyor. Bu durum, cihazın Seyahat Modu’nda birtakım mekansal farkındalık sensörlerinin kullanılamayacağını düşündürüyor. Ayrıca bu esnada “dijital kişiliğinizi” de kullanamıyor olabilirsiniz. Bu özellik, kullanıcıların FaceTime ile Vision Pro’yu kullanırken yüzlerinin hiperrealistik bir avatarını oluşturup kullanmalarını sağlıyor.

Seyahat Modu’nun nasıl çalışacağı henüz bilinmiyor. Ancak bu bilgiler, Apple’ın hangi sınırlamalarla çalışmak zorunda kalabileceğin konusunda kullanıcılara fikir veriyor. 3,499 dolarlık değere sahip bu kulaklık, seyahat odaklı özelliklere sahip olsa da, birçok kullanıcının uçakta bu ürünü kullanmayı tercih edeceği düşünülmüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir