WWDC23’te tanıtımı yapılan Apple Vision Pro modellerini satın alan kullanıcılarda yaygın bir iade durumu başladı. Peki, Apple Vision Pro modelleri neden iade ediliyor?

Apple, tanıtım sonrasında satışa çıkardığı yeni modellerini 3.499 dolardan başlayan fiyatlarla raflara çıkardı. Yeni modeller için fiyatlandırmalar şöyle olmuştu;

  • Apple Vision Pro 256 GB – 3.499 dolar
  • Apple Vision Pro 512 GB – 3.699 dolar
  • Apple Vision Pro 1 TB – 3.899 dolar

Satışları kısa sürede yüksek seviyelere ulaşan ve sosyal ağlarda her iki videoda bir görülmeye başlanan Apple Vision Pro için şimdi ise işlerin tersine döndüğü görülüyor. Zira kullanıcılar satın aldıkları ürünleri iade etmeye başladı. İade gerekçelerinde ise oldukça ilginç gelişmeler yer alıyor.

Apple Vision Pro Modelleri Neden İade Ediliyor?
Apple Vision Pro Modelleri Neden İade Ediliyor?

Apple Vision Pro Neden İade Ediliyor?

Apple Vision Pro iadelerinde kullanıcılar ürünün ağırlık nedeniyle pratik bir kullanım sunmadığı öne sürüldü. Özellikle 10-15 dakikayı aşan kullanımlarda kullanıcılar ciddi rahatsızlık yaşarkne bu durum Apple Vision Pro deneyiminin olumsuz olmasına yol açıyor. Üstelik yeni modelin uzun süreli kullanımlar için geliştirilmiş olması pratik kullanımlarla uyuşmuyor. Şikayetlerini sosyal medyada da aktaran kullanıcılar, baş ve boyun ağrıları yaşadıklarını da aktardı. Bazı kullanıcılar ise bu sorunlardan farklı olarak göz rahatsızlıkları yaşadığını aktardı. Tüm bunlar, Apple Vision Pro kullanıcılarının hevesini aldıktan sonra ürünü kullanmak istemediğini ortaya koydu.

Apple Vision Pro’da yaşanan bu sorunlar, modellerin yasal çerçeveler kapsamında iadesiyle sonuçlanmış durumda. Kullanıcılar, kullanmayacakları bir modeli kenarda tutmak yerine iade etmeyi tercih ediyor ve bu durum adeta bir akım haline gelmiş durumda. Apple cephesinden ise bu konuya karşı bir yaklaşım sergileneceği merak ediliyor.  Öyle ki yüksek sayıdaki iade, Apple’ın bu alanda zarar yaşamasına yol açabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir