Apple tarafından geliştirilen Apple Vision Pro için Tim Cook’tan önemli açıklamalar geldi. Açıklamalara göre Apple Vision Pro 600 uygulamaya sahip olacak.

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü olarak tanıtılan Apple Vision Pro, 5 Haziran 2023’te görücüye çıkmıştı. Aradan geçen süre boyunca çalışmaların sürdüğü özel donanım için 600 uygulamanın hazır olduğu duyuruldu. Açıklama ise Apple CEO’su Tim Cook’tan geldi.

Tim Cook’tan Apple Vision Pro Mesajı

Twitter üzerinden paylaşım yapan ünlü CEO, Apple Vision Pro için 600’den fazla uygulamanın destekleneceğini ifade etti. 2 Şubat tarihi itibariyle satışa çıkacak olan ürün için bir gün önce açıklama yaparak beklentileri arttıran Tim Cook, uygulama detaylarına değinmedi. Ancak 3500 dolardan satışa çıkacak olan karma gerçeklik gözlüğü için Apple’ın beklentilerinin yüksek olduğunu bu mesajda dahi görebilmek mümkün.

Apple Vision Pro, 600 Uygulamayla Piyasaya Giriş Yapacak
Apple Vision Pro, 600 Uygulamayla Piyasaya Giriş Yapacak

Apple resmi sayfasında ise uygulamalarla ilgili detaylara ulaşmak mümkün. 600 uygulama için en önemli detay ise tamamen gözlük için uyarlanmış olması. Bu uygulamaların dışında Apple resmi sayfasında yer alan bilgilere göre App Store’da yer alan 1 milyonu aşkın uygulama da yeni ürün ile uyumlu.

Apple Vision Pro Neler Sunacak?

Apple tarafından sonsuz tuval olarak adlandırılan yeni ürün, üç boyutlu kullanıcı arayüzü sayesinde yepyeni deneyimler sunacak. Sportif etkinliklerden oyunlara, dizilerden kişisel sinema alanına kadar farklı yeteneklere sahip olan karma gerçeklik gözlüğü, kişilerin isteklerine hemen adapte olabiliyor. Özel donanımlara sahip Apple Vision Pro, her göz için 4K TV’den daha fazla piksel sunan ultra yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip. Böylece kullanıcılar en sevdikleri içerikleri 30 metrelik bir ekranda izleyebileceği gibi bu dev ekranda içeriklerin tadını çıkarabilecek.

Bugün itibariyle satışa çıkan ürünün ön siparişleri çıktığı gibi tükenmişti. Ön sipariş sürecinde ise 200 bin cihazın satıldığı duyurulmuştu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir