Microsoft, şirket tarihinde ilk defa 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı. Şirketin geçtiğimiz günlerde hisselerinin NASDAQ’taki işlemlerde %1,5 oranında yükselmesiyle birlikte Apple’dan sonra bu değere ulaşmayı başaran ikinci şirket olmayı başardı. 

Microsoft’un güçlü rakibi Apple ilk kez 2020’de 2 trilyon dolar sınırını aştıktan bir sene sonra 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. Microsoft ve Apple son zamanlarda dünyanın en güçlü şirketi olmak için savaşıyorlar. Microsoft son zamanlarda Apple’ı geride bıraktı. 

Microsoft’un hisseleri son aylarda yükselişte görünüyor. Şirket geçtiğimiz yıl Copilot for Microsoft 365 hizmetinin fiyatını açıklamış, yatırımcılar da buna hisse senedi fiyatlarında yadsınamayacak bir artışla cevap vermişti.

Microsoft CEO’su Nadella Şirketi Yükselişe Soktu

Microsoft CEO’su Nadella Şirketi Yükselişe Soktu 

Eski CEO Steve Ballmer’ın görevde olduğu yıllardan bu yana hisse senedinin müthiş bir şekilde yükselişe geçmiş olduğu görünüyor. Geçtiğimiz beş yıl boyunca Microsoft’un hisse senedi fiyatı Ocak 2019’da 107 dolarlarda seyrederken şuan ki fiyatı 404 dolara kadar yükseldi. 

Microsoft’un CEO’su Satya Nadella şirketin başına geçtiğinden beri Mojang, Linkedln, Github ve Xamarin’i satın almıştı. Nadella yönetimindeki şirket birkaç yapay zeka şirketi satın alarak OpenAI’ya 10 milyar doların üzerinde yatırım yaptı. Şİrket yatırımlarının meyvesini alıyor gibi görünüyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir