Ürünleri ile dünyanın her yerinde ses getiren teknoloji devi Apple, USB-C portu ile ilgili planlarına yenilerini eklemek amacıyla hazırlıklarına hız verdi. iPhone 15 serisi, önceden çıkan serilere göre birden fazla iyileştirme ile sunuldu. Bu konuda en çok ilgi çeken farklılıklardan bir tanesi ise USB-C portuna geçiş olmuştur. Birçok kişi bu değişikliği fazlası ile beğendi.

Bundan böyle herkes kablosunu iPhone’unu şarj ederken de diğer cihazları şarj ederken de kullanabilecek. Bir nevi tasarruf sağlanmış olacak. Fakat iPhone 15’in şarj hızı birçok Android cep telefonundan daha yavaştır. Buna karşın USB-C portunun gücü, bir önceki lightning portundan daha yüksektir. Esasen 4.5 Watt’a kadar güç çıkışı gerçekleştirilebilir.

Apple, Attığı Adımlarla Adından Söz Ettiriyor

Lightning portuna sahip olan iPhone modelleri sadece en fazla 0.3 Watt güç çıkışı yapabilmekteydi. Daha yüksek haldeki güç çıkışı, iPhone 15’te karşımıza çıktı. Hatta AirPods gibi öteki cihazları şarj etmek için de kullanılabilecek. iPhone 15’in USB-C portu, lightning portundan daha hızlı veri aktarımı sağlar. Örnek verecek olursak; iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, USB 3 kablo ile şarj edildiğinde 10 Gbps’ye kadar hızlı USB destekler.

Bu şekilde kullanıcılar her bir dosyayı iPhone’dan bilgisayara daha rahat şekilde transfer edebilecek. iPhone 15’in USB-C portu, DisplayPort’u da destekler. Bu da lightning adaptörleri ile yalnızca 1080p video yansıtma sınırlaması ile sunulan önceki iPhone’lara göre ciddi bir ilerlemedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir