Apple bugün yayınladığı yeni bir raporla herkesi şaşırttı. Şirket, tescilli uygulamalarını birincil küçümsedi.

Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir. Şirket, akıllı telefon ve bilgisayar gibi ürünler üretmenin yanı sıra yazılım alanında da faaliyet göstermektedir. Bu sayede firma kendi yazılımlarını kendi cihazlarına kurarak satışa sunmakta ve dünya çapında iyi satış sonuçları elde etmektedir.

Apple ve LG katlanabilir iPhone için güçlerini birleştirdi

Apple, App Store’u kendi cihazlarında bir uygulama marketi olarak sunar. Bu uygulama marketi üzerinden istediğiniz uygulamayı cihazınıza kurabilirsiniz. Bugün App Store’dan indirilenlerle ilgili yeni bir rapor herkesi şaşırttı. Raporda şirket, kendi geliştirdiği uygulamaları küçümsedi.

Apple Başarı için üçüncü taraf uygulamaları övdü!

Apple bugün yeni bir App Store İndirmeleri raporu yayınladı. Analysis Group tarafından Apple tarafından finanse edilen bir çalışmada, üçüncü parti uygulamaların başarısı büyük beğeni topladı ve şirketin kendi uygulamaları diğerlerine kıyasla hafife alındı.

Üçüncü taraf uygulamaları, özellikle şirketin birçok alanda tescilli uygulamaları olmadığı için gerekli bir seçenek haline geliyor. Şirket bazı alanlarda kendi programlarını yayınlasa da üçüncü parti programlar sunduğu özellikler ve özgürlükler nedeniyle şirketin uygulamalarından sıyrılıp daha iyi başarılar elde edebilir.

Yayınlanan rapora göre bazı uygulamaların Apple’daki muadillerine göre kullanım farklılıkları şu şekilde:

  • Spotify, Apple Music’ten 1,6 kat daha yükse kullanım,
  • Netflix, TV+’dan 17 kat daha yüksek kullanım,
  • Wattpad, Books’tan 5.5 kat daha yüksek kullanım,
  • Kindle, Books’tan 4,5 kat daha yüksek kullanım,

Ayrıca rapor, sahada tescilli uygulamaların kullanım oranlarını da inceledi. Genel olarak, şirketin hizmetleri daha çok Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılmaktadır. Bu raporu yayınlamanın nedeni, şirketin üçüncü taraf uygulama geliştiricileri arasındaki rekabeti teşvik etmek istemesidir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir