Geçtiğimiz günler içerisinde abone sayısı ortaya çıkan Apple TV Plus, SportsKit adını verdiği yeni hizmeti ile gündemde adından söz ettiriyor.

Apple, yayın platformu olarak Apple TV Plus ile ilgili olan yenilikler ile beraber kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. 9to5Mac, Apple TV Plus iOS ve tvOS uygulamalarında SportsKit ile ilgili olarak çeşitli ipuçları olduğu dile getirildi. Netflix, Amazon Prime Video ve HBO Max gibi rakiplerine göre daha geride kalan Apple, özgün içerik ve spor içeriği ile ilgili olarak hizmeti daha da genişletecek. Elde edilen bilgilere göre spor yayınladı yapacağı belirtilen şirket, belgesel ve dizi için de çalışmalara başladı. 

Apple TV Plus, SportsKit ile rekabeti kızıştıracak

Ekim ayının son günlerine doğru yayınlanan iOS 15.2 Beta, bazı yenilikleri de beraberinde getirdi. 9to5Mac ekibi, sistem dosyalarında Apple’ın SportsKit adını vermiş olduğu bir referansa denk geldi. Apple TV uygulaması, Siri ve araçlara (widgets) entegre edilen SportsKit’in şu an için neleri kapsadığı bilinmiyor. SportsKit’e ait olan ekran aracında spor karşılaşmalarının gerçek zamanlı olarak kullanıcılara sunulacağı dile getirildi. Maç sonuçlarını kullanıcıların beğenisine sunulan Siri’nin SportsKit ile iOS ve tvOS entegrasyonunun sağlanacağı düşünülüyor. SportsKit özelliğinin bir API olduğunu dile getiren ekip, bu özelliğin belirli geliştiriciler tarafından kullanılabileceği belirtildi. 

4 13

2019 yılında ortaya çıkan bir raporda Apple’ın canlı spor karşılaşmalarını Apple TV Plus platformuna getirmek için hızla çalışmalara devam ettiği belirtildi. Aynı zamanda şirketin çalışmalar kapsamında PAC-12 ile görüştüğü yayımlanan raporda vardır. Apple, 2020’de yayın hizmetinde çalışması için Amazon Prime Video’nun spor bölümünün eski yöneticisini işe aldı. Bununla yanı sıra şirket yakın bir zaman içerisinde yayın hizmeti için belgesel ve film hakkında tecrübeli ESPN eski başkanını bünyesine kattı.

Breaking Bad dizisinin yapımcılarıyla anlaşan Apple, Sam Catlin ile meslektaşı Tiffany Prasifka ile çalışmalar yapacakları belirtildi. Catlin ve Prasifka, beraber yönettikleri yapım şirketi Short Drive Entertainment bünyesinde Apple TV Plus için içerik üretmeye yönelik hareket edecek. ABD ve Kanada’daki toplam abone sayısı 20 milyonun altında olan Apple TV Plus, abone sayısını artırmak adına orijinal yapımlar için daha fazla bütçe ayıracak. Şirket gelecek aylar içerisinde yeni spor platformunun duyurusunu yapacağınız açıkladı. Şu an için ülkemizde hizmet vermeyen Apple TV Plus platformunun Mayıs 2022’de Türkiye pazarına giriş yapacağı tahmin ediliyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir