Apple cephesinde iPhone’un en pahalı satışı gerçekleştirilen ülkemizde, iPhone 14 Pro için bir reklam filmi çekti. 

Apple bu hafta içerisinde, cihazın video özelliklerini daha ön planda tutan yeni bir iPhone 14 Pro reklamı paylaşımında bulundu. İstanbul’un tarihi sokaklarında baştan sona iPhone ile  aksiyon dolu şekilde çekilen “Büyük Kaçış” videosu şimdilik sadece Türkiye’de yayınlanmaya başladı. 

iPhone 14 Pro

Son iPhone Reklamının Çekimi Türkiye’de Yapıldı!

Şirket yeni reklamın çekildiği yer olarak  “İstanbul’un Kapalıçarşı’sının tarihi sokaklarını tercih etti. Reklamda anlatılan konu “aksiyon dolu bir kovalamaca hikayesi” olarak tanımlıyor. İki dakikalık video, cihazın sunduğu tüm özelliklerin yer aldığı bir iPhone 14 Pro ile “baştan sona” çekimi gerçekleştirildi. Bu çekilden özelliklerin arasında yakın çekimler için Makro kamera özelliği, arka planı bulanıklaştırmak için Sinematik Mod özelliği ve ayrıca sabitleme için Aksiyon Modu yer alıyor.

Tüm bu özellikleri uygulamalı olarak göstermek amacı ile, videoda iki kaykaycının ekstrem hareketler yaparak  polisten kaçmaları ve bu kaçışta iPhone 14 Pro ile kendilerini filme almaları yer alıyor. Aksiyonu dolu dolu yansıtan bir reklam olan “Büyük Kaçış”, yurt dışında da büyük ilgi görmüş durumda.

“Büyük Kaçış “ın oyuncu kadrosu tamamen Türk oyunculardan oluşuyor.Yönetmenliğini Sinan Sevinç’in üstlenmiş olduğu klipte Bartu Küçükçağlayan, Dougie George ve Melis Sakaoğlu gibi isimler rol alıyor. Kullanılmış olan Golden Day’in “The Great Escape” adlı şarkısı ise Apple Music’te yer alıyor.

Ancak videoda bir şey daha dikkatleri çekiyor, videonun altyazılarında “Ek donanım ve yazılım kullanılmıştır” ifadeleri yer verilmiş. Bu da filmde iPhone 14 Pro dışında bir cihazın yani profesyonel bir kameranın kullanılmış olabileceğini izleyen kişilere gösteriyor. 

Apple’ın bu reklamı Türkiye dışında başka ülkelere de uyarlayıp uyarlamayacağı hakkında henüz bir bilgi yok. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir