Apple uygulama mağazasında uygun olmayan ve politikaları ihlal eden uygulamaların bildirilmesini sağlayan sorun bildir butonunu yeniden uygulamaya ekledi. 

Apple uygulama mağazasında yeni teknolojilere yer verebilmek adına yeni bir güncelleme yaptı. Yeni güncelleme sonrasında kullanıcılar mevcut uygulama mağazasındaki hataları bildirebilmek adına yeni bir seçeneği daha sahip oldu. Konu ile ilgili yapılan paylaşımlarda ve detaylarda duruma yönelik kapsamlı bir açıklama yapılırken, kullanıcıların artık uygulama mağazası üzerindeki tüm içerikler için kapsamlı bir şekilde raporlama yapabileceği özelliğin yeniden aktif hale getirildiği belirtildi.

Son güncellemede uygulamadan kaldırılmıştı

Apple uygulama mağazasındaki sorun bildir butonu kaldırıldıktan sonra sektörde yeni bir tartışmaya da yol açmıştı. Kullanıcıların güvenliğini sağlaması adına önemli bir işleve sahip olduğu öne sürülen buton, Apple tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında yeniden uygulama mağazasına eklendi.

Mevcut hamle Apple’ın yeni uygulama mağazası üzerinde yaptığı bir araştırmanın hemen ardından geldi. Araştırmaya göre App Store’daki en popüler 1000 uygulamanın yüzde 2’si dolandırıcılık ya da sahtekarlık içeriyor. Bu durum uygulama mağazasındaki güvenliğin sağlanması gerektiğini net bir şekilde ortaya koyarken, Apple yapacağı yeni hamle ile birlikte bu sorunu kökten çözmenin yollarını arıyor.

app store

IOS 15 güncellemesi ile kullanıcılara sunulan yeni özellik, artık resmen kullanılabilir durumda. Bu özellikten yararlanmak isteyen tüm kullanıcıların mutlaka yeni güncellemeyi alması gerekiyor.

Yeni sorun bildir butonu ne işe yarayacak?

Apple tarafından yapılan açıklamalara göre yeni buton ile birlikte kullanıcılar uygulama mağazasında yer alan tüm hataları ve sorunları raporlayabilecek. Raporlama sırasında ise özellikle kalite sorunu bildir, geri ödeme iste gibi pek çok farklı alt başlık üzerinden işlem yapılabilecek. 

Yapılan bu değişiklik ile birlikte App Store’daki bazı kurallarda da yenileme gerçekleştirildi. Konu ile ilgili paylaşılan rapora göre bundan sonraki süreçte uygulama mağazasında geçerli olacak kurallar şöyle;

  • Apple Store Business programı için 3 yıllık bir güncelleme ve yeni program hazırlandı.
  • Arama bölümünde uygulama geliştiricilerinin talebi üzerine derecelendirme, alaka düzeyi gibi diğer tüm detaylar etkin bir şekilde yer almaya devam edecek.
  • Apple tarafından uygulama mağazası için onay almayan ya da devre dışı bırakılan tüm hesap ve uygulamalarda daha ayrıntılı bir şeffaf rapor paylaşacak.
  • Yeni küçük geliştirici yardım fonu ile uygulama ve oyun geliştiricilerine ekonomik olarak yardım yapılacak. Yılda bir milyon doların altında kazanan küçük geliştiricileri kapsayacak olan bu ödemelerde minimum 250 dolar maksimum 30000 dolarlık bir ödeme sağlanacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir