Apple’ın App Store içerisindeki reklam sayılarını artırmaya yönelik planları olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak yeni detaylara göre, bu planlar sadece App Store ile sınırlı kalmayacak.

Geçtiğimiz aylarda App Store üzerinden daha çok gelir elde etmek için ve geliştiricilerin uygulamalarını ön plana çıkarmak için farklı seçenekler sunmak adına Apple’dan önemli bir hamle gelmişti. Buna göre uygulama marketine yeni reklam seçeneklerinin geleceği duyurulmuştu. Bu zamana kadar reklamları arama bazlı sunan Apple’ın yeni dönem ile uygulama sayfalarının altında başka uygulama reklamlarını göstermeye başlaması bekleniyor. Şirket ayrıca market açıldığı zaman bugün bölümüne de uygulama reklamları almaya başlayacak.

Apple karma gerçeklik kulaklıkları için yeni bir patent aldı

Apple’dan yeni reklam hamleleri geliyor

93

Reklamlarının altına reklam olduğunu belirtecek olan Apple, kısa süre önce ortaya çıkanlara göre reklamları diğer uygulamaları için de geliştirmeye başladı. Kaynaklara göre Apple’ın iPhone ve diğer cihazlarında yerleşik olarak bulunan uygulamalar içerisinde reklamlar göreceğiz. Bu kapsamda Haritalar, Podcast’ler ve Kitaplar uygulamalarında da reklamlar olacağı ifade ediliyor. Bloomberg kaynaklı Mark Gurman’a göre şirketin Apple Maps merkezli reklamlarını önümüzdeki yıldan itibaren göreceğiz.

Detaylara göre Maps uygulamasının arama sonuçlarında reklamlar göreceğiz. Sistem aktif olduğu zaman ise şirketler ön plana çıkmak için Apple’a reklam verece ve milyonlarca dolar kazanç kapısı da açılmış olacak. Hem servislerinde hem de uygulamalarında reklamları artırmaya yönelik test ve çalışmalar yapan şirket, bu konuda tepki çekmesi bekleniyor. Ayrıca ilerleyen dönemlerde reklamları Apple TV+ içerisinde de görebiliriz. Şirketin ilerleyen dönemlerde ise ucuz ama reklamlı bir paket dahi tanıtması bekleniyor. Apple’ın son çeyrekte 83 milyar dolar gelir ve 19.4 milyar dolar ise net kar yaptığını belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir