Teknoloji devi Apple, Qualcomm ile 5G modemler ile ilgili yeni bir anlaşma imzaladı. Şirket, kendi modem birimini geliştirme konusundaki zorluklar nedeni ile Qualcomm ile olan işbirliğine devam etme kararı aldı. Bu yeni anlaşma, 2027 yılının mart ayına kadar geçerli olacak ve Apple’ın iPhone’larında Qualcomm tarafından üretilen 5G modemleri kullanmaya devam etmesini sağlayacak. Apple, 2026 yılına kadar kendi 5G modemini geliştirme hedefine ulaşmayı amaçlıyor, fakat bu süre zarfında içe dönme sorunları ile karşılaşıyor.

Macbook Air ve Oled iPad Pro Mart Ayı Sonunda Piyasaya Sürülecek

Macbook Air ve Oled iPad Pro Mart Ayı Sonunda Piyasaya Sürülecek

Ayrıca, Apple’ın M3 işlemcili MacBook Air ve OLED iPad Pro modelleri için yeni bir tarih aralığı belirlediği biliniyor. M3 işlemciye sahip MacBook Air ve OLED iPad Pro modelleri için iddialara göre üretime alınmış durumda olup mart ayının sonunda piyasaya sürülecek. Diğer yandan, iOS 17.4 Beta sürümünde ortaya çıkan bilgilere göre, OLED iPad Pro modellerinde Face ID destekli kamera sistemi konum değişikliğine gidilmiş durumda. Yatay tutuşta üstte yer alacak şekilde konumlandırılan bu kamera sistemi, kullanıcı dostu olup daha doğal bir deneyim sunması bekleniyor.

2024 iPad Pro modelleri ile ilgili olarak, bu modellerin 11 inç ve 13 inç olmak üzere iki farklı boyutta tanıtılacakları düşünülüyor. Bu modeller, hibrit bir 120 Hz OLED panelle gelerek esnek ve sert malzemelerin bir araya getirildiği bu panel sayesinde gerçek siyahlar ve canlı renkler ile dayanıklı bir temel sunacak. Öne çıkan bir diğer özellikse OLED ekranlı iPad Pro modellerine MagSafe şarj desteğinin eklenmiş olabileceği.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir