Apple’ın ilk elektrikli otomobil Project Titan, projesi 2015’ten beri devam ediyor. Proje çok fazla gecikmeye ve yönetici değişimleri ile karşı karşıya kalmıştır. Bloomberg’e göre Apple ilk elektrikli aracı için 2028 yılını hedefliyor.

Başlangıçta direksiyonsuz ve tamamen otonom bir araç yapmayı planlayan bu büyük hedefler son yıllarda iptal olmuştur. Apple, bu noktada son on yıldır Otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalışıyor. Apple Başkan Yardımcısı Kevin Lynch, 2021’den bu yana proje yönetmesiyle Şirket, ilk aracının lansmanı için çıkış tarihini 2028 olarak belirledi.

Apple, Project Titan 4. Seviyeyi Hedefliyor

Apple, Project Titan 4. Seviyeyi Hedefliyor
Apple, Project Titan 4. Seviyeyi Hedefliyor

Apple Project Titan otomobilinin Tesla gibi diğer elektrikli araç üreticilerinin sınırlı otonom özellikler sunulacağı söyleniliyor. Apple otomobili, Tesla otopilot sistemine benzer şekilde yollarda kendi kendine giderken sürücülerin dikkatli olmasını ve kontrolü devralmaya hazır olması gerekmektedir. Project Titan 4. seviyeyi hedefliyordu, seviye 2+ sistemini temsil edecektir. 

Apple ilerleyen zaman içinde otomobili yazılım güncellemeleriyle ve uluslararası düzenleyici ortam geliştikçe sistemleri güncellemesi mümkündür. Bloomberg’e göre Apple Yönetim Kurulunun Geçen Yıl Cook’a projenin sevkiyatı için plan sunumunu veya tamamen iptal etmesi için baskı yaptığını söyledi. Yeni azaltılmış özellikleri ve Kevin Lynch’in projeye liderlik yapması Apple için artık başarılı bir şekilde ilerleyebileceği söylenebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir