Apple Pay işlemi Apple için sorunlara neden olabilir. Şirketin Apple, Pay’i temassız ödemelerde rakipsiz hale getirerek yasa dışı kazançlar elde ettiği iddia ediliyor. İşte detaylar:

Apple Pay Rus kullanıcılara tamamen kapalı hale getiriliyor

ABD teknoloji devi, Apple Pay ödeme hizmetini tekelleştirmekle suçlanıyor. Birkaç ABD ödeme servisi tarafından açılan yeni bir Apple Pay davası, teknoloji devinin yasadışı bir şekilde Apple Pay’den yararlandığını ve antitröst yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Apple Pay’e temassız ödeme davası

Affinity Credit Union tarafından yapılan bir araştırma, Apple’ın iPhone, iPad ve Watch’ta temassız ödeme yapmasının haksız olduğunu ortaya çıkardı. Apple Pay’in temassız ödemeler için ana seçenek olarak kurulduğunu ve diğer hizmetlerin sınırlı olduğunu kaydetti.

Davacı kurum, iOS‘ta mobil cüzdan olarak hizmet verebilmek adına Apple’a ödeme yaptıklarını ancak buna rağmen engellendiklerini iddia edere şikayette bulundu. Affinity Credit Union, Apple’ın kendi ödeme sistemini tekel olarak kullandığını iddia ediyor ve Apple’ın rakiplerinin mobil cüzdanlarının kullanımını caydırdığını iddia ediyor.

Ek olarak kurum, Android kullanıcılarının temassız ödemeler için Google Pay dışında bir hizmet seçebileceğini belirtiyor. Ancak bu durum iOS’ta olması gerektiği gibi çalışmıyor. iPhone sahipleri Google Pay’i indirebiliyoe, ancak temassız ödemeler için kullanamıyorlar.

Apple’ın üçüncü şahıs firmalardan yapılan ödemelerden komisyon aldığı göz ardı edilmemelidir. Affinity Credit Union, kart çıkaran şirketlerin kredi işlemlerinde %0,15’e kadar bir ücret aldığını söylüyor. Bu rakam, Apple’ın her yıl 1 milyar dolardan fazla kar elde etmesini sağlıyor.

Şirket, daha önceki Apple Pay ve diğer ödeme hizmetleriyle ilgili kısıtlama iddialarını reddetmişti. Ancaj bu iddialar hakkında Apple’dan henüz bir açıklama gelmedi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir