Apple’ın bu hafta piyasaya süreceği özel MacBook Pro modelleri iki aya kadar ertelenecek. Detaylar haberimizde:

Apple MacBook’ların tamiri için parça satacak

Apple’ın ilk M2 işlemcili dizüstü bilgisayarı 13 inç MacBook Pro’yu arıyorsanız biraz beklemeniz gerekecek. Çünkü özel model ağustos ayına kadar satışta olmayacak. Mac Söylentileri’nin bildirdiği gibi, nakliye gecikmeleri yeni MacBook Pro’nun özel yapılandırmasını etkiliyor, bu nedenle onu 24 GB RAM ile yapılandırırsanız, cihazı en erken 3 Ağustos – 10 Ağustos arası alabilirsiniz.

Ancak Apple’dan hazır konfigürasyonlar satın almayı tercih ederseniz, resmi lansman günü olan 24 Haziran’dan itibaren ürünü alabilirsiniz.

Bu tarihler Amerika Birleşik Devletleri için halen geçerli olmakla birlikte, aynı sorun Birleşik Krallık’ta da mevcuttur. Birleşik Krallık’ta ABD ile karşılaştırıldığında, 16’lık bir RAM yapılandırması, 4 Temmuz ile 6 Temmuz arasındaki bir gönderim tarihini temsil eder ve 24 GB’lık bir artış, gönderim tahminini 2 Ağustos’a erteler. Şu anda, birden fazla bölgedeki bu tür RAM yapılandırmaları, tahmini sevkiyat tarihini ilerletecektir.

MacBook Air için henüz tarih yok

M2 işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB veya 512 GB depolama ile gelen giriş seviyesi modellerden birinden memnunsanız, bilgisayarınız bu haftanın ilerleyen günlerinde size ulaşabilir. Ancak M2 işlemci Yeni 24 GB RAM seçeneği de dahil olmak üzere daha iddialı olan önemli nokta, beklemekten başka bir yol yok gibi görünüyor.

Apple, 2022 yılı boyunca teslimat sorunlarının ürünlerini etkileyeceğini ve bunun şirkete 4 milyar ila 8 milyar dolar arasında bir maliyete mal olabileceğini daha önce açıkça belirtmişti. Ayrıca 13 inç MacBook Pro 24 Haziran Cuma günü satışa sunulacak olsa da Apple henüz yeni MacBook Air için belirli bir lansman tarihi açıklamadı, ancak Temmuz ayına kadar piyasaya sürülmeyecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir