Teknoloji devi Apple otonom araç pazarının bir parçası olmak istiyordu. Ancak bu sefer şirket bir engelle karşılaştı.

Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Apple, ekosisteminde adından söz ettiren ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Giyilebilir teknoloji ile de adından söz ettiren firma, otomobil sektörüne girerek kendi konumunu kurmaya çalışıyor. Ancak şirket, uzun süredir üzerinde çalıştığı Apple Car ile mücadelesinde engellerle karşılaşmaya devam ediyor.

Apple, otomotiv endüstrisinde kendi kendini süren arabalar alanında uzun zamandır gizlice projeler yürütüyor. Önemli bilim insanlarına büyük yatırımlar yapan şirket, bölünmeyle ilgili şok edici haberler karşısında hayrete düştü. Bloomberg’den Mark Gurman’dan gelen haberlerin ardından Apple’ın Titan projesinin arkasındaki büyük isim Joe Bus ayrıldı. Gurman ayrılığı şu şekilde duyurdu;

Bass’in ayrılmasıyla birlikte bir yıl önce görevde olan Apple otomobil yönetim ekibinin neredeyse tamamı gitti. Dave Scott, Jaime Waydo, Dave Rosenthal ve Benjamin Lyon 2021’in başlarında ayrıldı. Araba ekibini yöneten Doug Field, Eylül ayında çıkışlara yöneldi. Apple’ın projesi için donanımdan sorumlu olan Michael Schwekutsch kısa süre sonra ayrılışı tercih etti. Bass, Apple’ın otomobil ekibinin yeni başkanı Kevin Lynch’in yanına taşınmadan önce Field’a ayrılık raporunu vermişti.

Birçok kaynağa göre Apple uzun vadede sürücüsüz otomobil endüstrisinde öncü olmayı hedefliyor. Bu nedenle şirket ilk ürününü 2025 yılında piyasaya sunmayı planlıyordu. Hala aynı plana sadık kaldığı düşünülen şirketin kadrodaki eksiklikleri gidermek için harekete geçtiği düşünülüyor. Ayrıca gelen bilgilere göre şirket mühendisleriyle 5-7 yıllık bir planlama yaptı. Bu nedenle uzmanlar şirketin hala 2025 yılına kadar hedeflerine ulaşabileceklerini söylüyorlar.

Apple Car motoru Tesla’dan ilham alıyor

Apple otonom araç konsept detayları ve sızdırılmış bilgilerle tasarım

Apple diğer şirketlere göre çalışmalarını daha gizli bir şekilde yürütmek istiyor. Bu nedenle aracın özelliklerine dair henüz herhangi bir ayrıntı bilinmiyor. Şirkete yakın kaynaknaklarden elde edilebilen bilgilere göre araç SUV olarak karşımıza çıkacak. Fütüristik bir dış tasarımla pazara sunulan bu otomobil, iç mekanda konforlu bir döner koltuk ile donatılacak. Araç ayrıca akıllı asistan Siri desteğine de sahip olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir