Her yıl yeni iPhone modelleriyle piyasaya giriş yapan Apple, ortalama iPhone fiyat rekorunu kırmaya hazırlanıyor. İşte Apple cephesinde yaşanan son gelişmeler

Apple, farklı versiyonlar olarak piyasaya sunduğu iPhone modelleriyle yakından takip ediliyor. Bu cihazlar için ortalama iPhone fiyat endeksi de hazırlanmış durumda. Satılan tüm iPhone modellerinin ortalama fiyatlarının alınmasıyla belirlenen bu fiyat, önümüzdeki günlerde yeni rekor kırabilir.

iPhone 14 serisi Türkiye’de satışa sunuldu

Ortalama iPhone fiyatı ne?

apple ortalama iphone fiyat rekorunu kirmaya hazirlaniyor

Counterpoint Research, iPhone modellerine yönelik yeni bir araştırma başlattı. iPhone 14 serisine yönelik küresel talebin artması ile daha fazla satış yapacak olan Apple, ortalama iPhone fiyatının da yükselmesini sağlayacak. 2021 yılının 4. çeyreğinde ortalama fiyat 873 dolardı. Gelecek yıllara yönelik tahminlerde ise fiyatın sırasıyla 892 dolar ve 944 dolar ile iki kez rekor kırması bekleniyor.

Wall Street için önemli bir Apple metriği olan ortalama fiyatlar, Pro modeller ve artan fiyatlar ile yükseliyor. 2015 yılının sonunda 690 dolar olan fiyat, 2022 itibariyle 900 dolar bandına yaklaştı. 2022’de trendi yönlendiren ise daha hızlı çip, 48 megapiksel kamera ve “Dynamic Island” özelliğine sahip iPhone 14 Pro ve Pro Max modelleri. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde hızlı bir yükseliş bekleniyor.

Evercore ISI tarafından yapılan son anketlerde kullanıcıların yeni bir Pro modeli alma olasılığının yüzde 56 olduğu belirlendi. Bu yıl geçtiğimiz yıl yüzde 41 olarak açıklanmıştı. Bu nedenle iPhone 14 serisi, iPhone 13 serisine göre çok daha fazla satış yapabilecek potansiyelde. Counterpoint’e göre, 2020’nin sonları ile 2021’in sonları arasında Apple’ın Çin’deki pazar payı yüzde 15,9’dan yüzde 23’e yükseldi. Tüm bunlar, şirketin ciddi bir satış rakamı elde etmesini sağlayacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir