Apple tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan yeni servis programı, Android işletim sistemine sahip telefon üreticilerine de ilham kaynağı olabilir.

Apple, kullanıcıların telefon tamiratlarını ve yedek parça değişimlerini daha kolay bir şekilde yapabilmesi adına yeni bir program başlattı. Yedek parça sipariş edilmesini ve telefonların tüketiciler tarafından tamir edilmesini sağlayan yeni program Self Service Repair olarak adlandırıldı. Türkiye’de ise Self Servis Onarım olarak yer bulan bu yeni program kısa süre içerisinde akıllı telefon sektöründe yepyeni bir tartışmaya yol açtı. Zira telefonlarda yapılacak değişimlerde ve parça satışlarında Türkiye’de olduğu gibi dünya genelinde ciddi bir teknik servis hizmeti sunuluyor. Apple tarafından başlatılan program, eli yatkın olan müşterilerin teknik servislere ihtiyaç duymadan telefonlarındaki değişimleri yapmasını sağlayacak ve bu da servislerde gelirlerin düşmesine neden olacak.

Müşteri güvenliği ön plana alındı!

“Müşterinin güvenli bir şekilde onarım yapabilmesini sağlamak için önce Onarım Kılavuzu’nu incelemesi önemlidir. Ardından bir müşteri, Apple Self Servis Onarım Çevrimiçi Mağazasını kullanarak Apple orijinal parçaları ve araçları için sipariş verir. Onarımın ardından, kullanılmış parçalarını geri dönüşüm için iade eden müşteriler, satın aldıkları ürün için kredi alır.” denilerek müşteri güvenliğinin ön plana alındığı yeni program, müşteriler tarafından büyük bir memnuniyet ile karşılandı. Ancak Apple ile gündeme gelen tartışmalarda, şimdi yeni bir dönem daha başlayabilir.

Android sistemlere gelebilir

Telefon modellerindeki özelliklerde ve müşterilere sunulan hizmetlerde Apple’ın her zaman öncü olduğu düşünüldüğünde, yeni servis programı Android geliştiriciler tarafından da aynı şekilde uygulanabilir. Böyle bir hamlenin yapılması ise akıllı telefon sektöründe yepyeni bir dönem başlatacak. Zira geliştiriciler telefonlarında daha kolay bir şekilde değişiklik yapılmasını sağlayacak yenilikler ile yeni modellerini piyasaya sürerken yaygın bir yedek parça desteği de sağlayacak. Bu durum şirketlerin doğrudan yedek parça ile gelir elde etmesini sağlayacağından dolayı tüketici ve geliştiriciler arasında özel bir bağ kurulmasını ve kazan-kazan durumunun yaratılmasına neden olacak.

Şu an için Android cephesinde konu ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmamış olsa da kaynaklarda ve forum sitelerinde yoğun bir baskı başlatılmış durumda. Dünya genelinde milyonlarca Android kullanıcısı olduğu göz önünde bulundurulduğunda ise başlatılacak yeni bir program, ciddi ekonomik hareketlilik de yaratabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir