Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, bugün ofise dönüşleri bir kez daha ertelediğini ve evden çalışmaya devam edenlere de 1.000 daha verileceği belirtildi.

Yeni varyantları ile halen etkisini devam ettiren Covid-19 salgını, şirketleri uzaktan çalışma sistemine devam etmesini gerektiriyor. Uzaktan çalışma sistemine devam eden isimlerden biri de Apple oldu. Apple yönetiminde yer alan Tim Cook, tüm çalışanlar için bir e-posta gönderildi ve tam olarak ofise geri dönüşü ertelediklerini belirtti. Bu konu ile ilgili olarak net bir tarih henüz verilmese de Tim Cook, çalışanlar için 1.000 dolar bonus vereceğini bildirdi. Verilen bu 1000 doların amacı, kişilerin evden çalışma sırasında çalışma alanlarını diledikleri gibi ayarlamaları yani düzenlemeleri içindir. 

Evden çalışmaya devam eden personellere daha önce daha önce de konforlu bir çalışma ortamı sunmak adına maddi yardım yapan Apple, kısa bir süre önce de sayısı git gide artan Covid-19 vakaları sebebiyle üç fiziksel mağazasının kapanmasına karar vermişti. Şirket bu durumdan önce ise mağazalarına gelen herkesin yeniden maske takmasını zorunlu kılmıştı. 

Apple, CSAM sistemi ile de adından söz ettirmişti

11 5

Apple dün Child Sexual Abuse Material (CSAM) olarak geçen, çocukları bir cinsel obje olarak gösteren içeriklerin daha da yayılmasını en aza indirme planını iptal etmiş olabileceği ile adından söz ettirmişti. Bu sistem tepki alıyordu, çünkü teknoloji dünyasının başarılı ismi bunun için iOS 15 ve iPadOS 15 ile beraber cihaz temelle olarak fotoğraf taraması yapabileceklerini belirtti. Söz konusu bu fotoğraf taraması, özel bir “hash” veri tabanı ile eğitilen algoritma temelinde işleyecek ve çocuk istismarı olarak değerlendirilen fotoğraflar direk olarak iPhone ve iPad cihazlar içerisinde ya da iCloud yedeklemesi sırasında tespit edilecek olan bilgiler veriliyordu. 

Nokia Android 12 güncellemesini yayımlamaya başladı

Bu alt yapı esasında daha önce de gündeme gelmiş ve ertelenmişti. Apple o dönemde süreci iptal edememiş ve gelen bildirimler doğrultusunda inceleme ve düzeltmeler yapacağını belirtmişti. Fakat yeni elde edilen bilgilere göre Apple sistemi gerçek anlamda değerlendirilmek gerekirse iptal edilmiş olabilir. Çünkü dün firmanın çocuk güvenliği sayfasından Child Sexual Abuse Material (CSAM) ile ilgili olarak tüm bilgilerin kaldırdığı ortaya çıktı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir