Apple Music, TV ve Cihazlar uygulamalarının nihai versiyonlarını Windows’ta da kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Bu uygulamalar, Windows 10 ve 11 yüklü x86 cihazlarda kullanılabiliyor olacak.

Apple söz konusu uygulamaları daha önce “Ön izleme” adını verdiği sürümleriyle Windows’a getirmişti. Bu sürümler de Windows 11’e gelmiş fakat Windows 10’da kullanılamamışlardı. Final versiyonlarının çıkışıyla birlikte uygulamaları hem Windows 10’da hem de Windows 11’de kullanmak mümkün kılınmış oldu.

Apple Music, TV ve Cihazlar uygulamalarının nihai versiyonlarını Windows’ta da kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Music, TV ve Cihazlar uygulamaları, hâlâ varlığını sürdürmekte olan iTunes’un doğal takipçileri olarak tanımlanabilir. Uygulama macOS’da macOS Catalina ile veda etse de Windows’ta hâlâ varlığını sürdürebiliyor. Düzenli olarak da güncellenmesi sürüyor. Ancak iTunes’un pek çok modern özelliklerden yoksunluğunu ve yıllar içinde hantal bir uygulamaya dönüştüğünü belirtmekte fayda var.

Apple Music, TV ve Cihazlar uygulamaları iTunes’ta olmayan özellikleri sunacak

Örnek olarak Music uygulamasıyla, kayıpsız ve yüksek çözünürlüklü müziğe erişim de dahil olmak üzere Apple’ın kendi platformlarındaki özelliklerin tümüne erişmek mümkün hale geldi. Kayıpsız ses desteği ise iTunes’ta sunulmuyor olacak. TV uygulaması, iTunes’dan satın aldıklarınıza ve 4K HDR’ye kadar Apple TV+ akış içeriğine erişmeyi sağlar durumda oluyor. Cihazlar uygulaması iPhone, iPad ve iPod’ları senkronize etme, yedekleme ve güncelleme gibi işlemleri yönetiyor olması dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor.

Apple Music, TV ve Cihazlar uygulamalarının nihai versiyonlarını Windows’ta da kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Apple Cihazlar

Apple’ın iTunes’u Windows’ta daha ne kadar tutacağının süresi belirsizlik sürdürüyor. Windows 10’dan eski sürümler için bu destek devam edebilir. Ancak Windows 10’dan eski sürümlerin kullanıcı sayılarının giderek de azaldığını da belirtmek gerekiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir